Міністр економіки називає систему прозорих держзакувівель "дивною"

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко вважає, що систему державних закупівель "Прозорро" необхідно змінити "для надання пріоритету українським підприємствам".

Про це заявив сам Петрашко в ефірі "Свободи слова", передає Економічна правда.

"Питання реформи "Прозорро". У нас система локалізації не працює. Система абсолютно дивна, коли 660 мільярдів гривень замовлень через "Прозорро", в тому числі держзакупівель, не має жодної пріоритетності для українських підприємств. Це важливо, і це буде імплементовано", – заявив він.

Міністр зазначив, що багато країн переносять виробництво з Китаю.

"Є унікальна можливість локалізувати і перевести багато виробництв – фармацевтика, агропромисловий комплекс... і побудувати ці ланцюжки вже в Україні", – сказав Петрашко.

Міністр також зазначив, що уряд має намір захищати українські підприємства в площині міжнародної торгівлі.

"Потім – адекватна реакція і підтримка українських підприємств на міжнародній арені через більш скрупульозну увагу до антидемпінгових розслідувань. У нас найменша кількість антидемпінгових розслідувань у світі", – зазначив він.

19 квітня набула чинності нова редакція закону "Про публічні закупівлі", яка, зокрема передбачає велике оновлення ProZorro.

закупівлі економіка

Знак гривні
Знак гривні