Скасування медреформи: Пацієнтам – страждання і смерть, Зеленському і ко – закордонні клініки та високі рейтинги

Уляна Супрун різко розкритикувала скасування медичної реформи. За її словами, називати “покращенням реформи” боягузливий крок у минуле – означає брехати та зневажати усіх українців, у тому числі медиків, які заслуговують на гідну та справедливу винагороду за свою роботу.

Справжня трансформація системи охорони здоров’я не може бути втілена, коли влада прагне виключно подобатись. Не можна трансформувати рівень медичної допомоги у лікарнях та поліклініках, коли ти дивишся на медиків як на електорат/потенційний ризик для місцевих виборів восени. Сьогодні і Зеленський, і Радуцький, і Максим Степанов захищають виключно власні політичні інтереси та статус-кво давно діючих в регіонах медичних еліт і фармацевтичної мафії.

Якщо багато слухати маячню Глузмана про ЦРУ і “світову змову”, то можна навіть не відчути, як перетвориш усю країну на божевільню. Якщо вважати голосом “бідних лікарів” мільйонера і переховувача вбивць Тодурова, то можна навіть не відчути, як всі притомні медики втечуть. Якщо для протидії пандемії залучати “експертизу” інфекціоніста-расиста Голубовську, то можна за три місяці досі не спромогтись тестувати людей на COVID-19 у достатніх масштабах і не забезпечити медиків елементарними засобами захисту.

Медикам – зрівняйлівку і рабство, пацієнтам – страх, страждання і смерть, Зеленському і ко – закордонні клініки та високі рейтинги. Українцям пора дорослішати, вимикати телевізор і розуміти наслідки власних рішень".

Нагадаємо, вчора Зеленський – за результатами доповіді робочої групи, яка складається з людей, які зацікавлені в збереженні старої медичної системи – оголосив, що "реформу потрібно виправляти". Хоча він запевняє, що реформу не будуть згортати, насправді це і є її згортання. Адже відкидається одна з головних ідей: лікарські заклади повинні отримувати гроші за кількість послуг, а не за розмір, наприклад. Таким чином, замість того, щоб скоротити малоефективні та неякісні заклади, все залишиться так, як і було – тобто, де-факто реформу скасовують під гаслом "покращення".

реванш медицина зеленський реформа

Знак гривні
Знак гривні