Кабмін послаблює карантин, який уже "сам послабився" (ФОТО)

Як відомо, з 11 травня уряд послаблює карантин – фактично, просто легалізуючи те, що й так уже масово роблять: прогулянки в парках, торгівлю на виніс тощо.

"Протягом 17 днів ми реєструємо від 400 до 600 хворих на добу по країні. При цьому ми збільшуємо кількість тестувань. Але ми не бачимо поки зменшення захворюваності", – заявив Степанов під час позачергового засідання Кабінету міністрів. "На наше переконання, пом'якшення в тому вигляді, в якому ми робимо, досить ризиковані", – зазначив міністр.

На його думку, Україна перебуває у стані "плато" епідемії й наразі не виходить з нього.

Як відомо, ще 24 квітня прем'єр анонсував ось такий план виходу з карантину:

Уряд має чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартова точка реалізації цього плану може настати...

Gepostet von Денис Шмигаль am Freitag, 24. April 2020

Оголошували, що умовою першого етапу зняття карантину стане незмінна кількість нових захворювань серед усіх протестованих протягом 10 днів. Наразі кількість щодених випадків протягом останніх 10 днів дійсно не збільшувалася.

Починаючи з 30 квітня щоденна виявлена кількість хворих коливається від 456 до 550, останні три дні вона дещо знижується.

При цьому слід зазначити, що багато людей уже помічали "спонтанне" послаблення карантину – іншими словами, люди просто перестали його дотримуватися. Наприклад, так виглядала Русанівська набережна в Києві ще третього травня. Звісно, всі ці люди "просто вийшли в магазин" (сарказм):

Карантин :)

Gepostet von Artem Chapeye am Sonntag, 3. Mai 2020

При цьому, поряд працює кава на виніс, а трохи далі в одному з ресторанів під виглядом "їжі з собою" насправді відкрили літню терасу.

Те саме стосується й інших місць:

Шкода, що наш прем"єр-міністр не читає мого фб перед тим, як присилати мені в телеграм благу вість про те, що він,...

Gepostet von Svyatoslav Xomenko am Montag, 4. Mai 2020

Дивіться також:

На відміну від країн Європи, рівень забрудненості над Києвом за час карантину майже не змінився (ІНФОГРАФІКА)

коронавірус карантин

Знак гривні
Знак гривні