Зеленський хоче відповіді на те, хто винен у трагедії в Одесі – хоча вона вже є

Як відомо, до роковин трагедії, 2 травня 2020 року, президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні зазначив, що в суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей.  Одне з них: "Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?"

Росіянин Фомінов, комендат Куликового поля, на Грецькій площі
Росіянин Фомінов, комендат Куликового поля, на Грецькій площі

Зокрема, "Фомінов Олексій Олексійович, громадянин РФ... командир незаконного, створеного збройного і контрольованого РФ формування, ОБрОП "Одеса", обвинувачений у вбивстві, розбої та викраденні мирних жителів самою "прокуратурою ЛНР", а не лише Україною", – пише адвокатка Євгенія Закревська.

И по событиям 2-го мая 2014 года в Одессе. На фото Фоминов Алексей Алексеевич, гражданин РФ... командир незаконного,...

Gepostet von Евгения Закревская am Samstag, 2. Mai 2020

Олександр Ройтбурд також не зміг промовчати у відповідь на запитання Зеленського:

уважаемый господин президент! смею вас заверить, что я знаю чесну відповідь на болюче питання хто винен у трагедії 2...

Gepostet von Олександр Ройтбурд am Samstag, 2. Mai 2020

"Якщо голові держави потрібно роз’яснювати про те, хто винен в трагедії 2 травня, то незабаром в нього можуть виникнуть сумніви в тому, хто вбив Небесну Сотню та розпочав війну на Донбасі", – зазначив також Олег Сенцов.

Якщо голові держави потрібно роз’яснювати про те, хто винен в трагедії 2 травня, то незабаром в нього можуть виникнуть сумніви в тому, хто вбив Небесну Сотню та розпочав війну на Донбасі.

Gepostet von Oleg Sentsov am Samstag, 2. Mai 2020

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 зазнали поранень. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок. Правоохоронні органи відкрили близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Одне з найбільш резонансних із них – справа про події на Грецькій площі, де відбулися перші сутички між проросійськими та проукраїнськими активістами.

Одного з фігурантів "справи 2 травня" – російського бойовика Євгена Мефьодова, обвинуваченого в зазіханні на територіальну цілісність України – видали РФ у рамках обміну утримуваними особами.

МЗС також заявило, що Росія наполягала на видачі щонайменше 9 осіб, які брали участь в організації масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року під російськими прапорами.

"Єдиною стороною, яка відверто не зацікавлена у встановленні об’єктивної картини трагічних подій в Одесі та причин, які призвели до трагедії, є Росія.

Москва не лише переховувала одного з головних фігурантів розслідування, колишнього заступника начальника ГУ МВС Одеської області Д.Фучеджи, але й, за наявною інформацією, надала йому громадянство РФ і з цієї причини відмовила Україні у його екстрадиції.

Крім того, в рамках переговорів про проведення взаємного звільнення утримуваних осіб у вересні – грудні 2019 року Росія наполягала на видачі щонайменше 9 осіб, які брали пряму чи опосередковану участь в організації масових безпорядків в Одесі під російськими прапорами".

агресія трагедія сепаратизм росія сенцов зеленський одеса

Знак гривні
Знак гривні