Ідеальна самоізоляція: лісовий дім, де навіть з даху ростуть рослини (ФОТО, ВІДЕО)

Дерева, що попадали навколо майбутнього місця будівництва, не прибирали перед будівництвом – а зовні будинок пофарбували так, аби він був менш помітним посеред цих мексиканських вологих лісів.

Зразу здалеку й не помітиш
Зразу здалеку й не помітиш

Casa de la Roca ("Наскельний будинок") розташовано в горах неподалік містечка Valle de Bravo, розташованого на березі озера на захід від Мехіко. Поряд – один із найвищих вулканів у Мексиці, відомий як Шінантекатль, або ж Невадо де Толука. Таким чином, зовсім поруч – національний парк:

Будинок згори нагадує літеру Y. Така форма пов'язана з найкращими структурними можливостями для цієї похилої ділянки.

Стіни зовні пофарбовано в чорний, щоб від початку зменшити видимість будинку та його візуальний вплив на довкілля. А в майбутньому, коли стіни стануть старішими та ще більше зіллються з лісом, вони не потребуватимуть швидкого перефарбування.

Дах зроблено зі старої деревини, а до того ж, на ньому насадили кущів, аби будинок іще більше зливався з ландшафтом.

Кожне з відгалужень цієї літери Y, яку має у плані будинок, відкривається на інший краєвид. На кінці кожної стіни – велике оглядове вікно.

Велика відкрита їдальня та зона для перебування надворі оточує будинок, і прямо крізь неї проростають дерева, які обережно залишили недоторканими.

І навіть наче крізь будинок проростають дерева
І навіть наче крізь будинок проростають дерева

Унікальний ландшафт вимагав огляду в кожен бік – натомість, у центрі будинку створили відкритий великий простір для родини, що тут мешкатиме.

Всередині – комфорт і затишок
Всередині – комфорт і затишок

Детальніше – в журналі архітектури та дизайну DeZeen.

природа архітектура мексика

Знак гривні
Знак гривні