Новий голова податкової — "проблемний". Це ускладнить роботу відомства

Навіть при призначенні беззаперечно компетентного керівника в публічному секторі, перехід організації до нормального режиму роботи потім займає близько 3 місяців. Оскаржуване призначення, некомпетентність керівника та інші проблеми збільшують цей строк до півроку й більше.

Про це пише колишній заступник міністра економрозвитку Павло Кухта. Він додає:

Призначення в ДПС вже очевидно проблемне — новий керівник люстрований, при доборі порушені строки. Навіть якщо новий керівник компетентний — його біографія мені видається дещо сумнівною, але особисто я його не знаю. Втім, очевидно, що з легітимністю призначення всередині служби та можливими оскарженнями рішень будуть проблеми.

Виходячи з цього, я б очікував, що податкова більш-менш рівно запрацює не раніше кінця цього року. Це за умови, що Любченко — компетентний, його призначення не оскаржать, після карантину він успішно пройде конкурс і що його просто не замінять протягом року, як його попередників. Коротше кажучи, якщо метою кадрових замін було покращити роботу податкової та митниці (де призначення поки не відбулося) — їхня робота протягом цього року майже гарантовано буде гіршою з суто об'єктивних управлінських причин.

Хто такий Любченко

В податковій сфері Олексій Любченко – обличчя не нове, пише Економічна правда.  В минулому він працював директором департаменту оподаткування юридичних осіб Державної податкової служби, а у 2009-2011 роках – заступником голови ДПА.

У 1999-2003 роках Любченко працював першим заступником голови ДПА в Кіровоградській області, а з 2003 по 2005 рік очолював ДПА Черкаської області. Після цього він став заступником голови Кіровоградської ОДА.

За інформацією ЗМІ, кандидатуру Любченка лобіював міністр фінансів Марченко, він також водив його в Офіс президента "на узгодження".

Заступником голови ДПС призначений Євген Олейніков.

Відповідно до декларації Любченка, разом із дружиною Оксаною він володіє 4 квартирами (2 — в Києві, 2 — у Черкасах та області), а також — земельною ділянкою на 4,4 га під Кропивницьким.

Сім'я має 2 авто: Land Rover Evoque 2013 року і Nissan Micra (2007), а також 2 катери — Bombardier utopia 205 і Buster Magnum.

уряд любченко

Знак гривні
Знак гривні