Ми оновили дашборд по коронавірусу інформацією про хворих медиків

Понад 20% людей, які захворіли на covid-19 в Україні, складають медичні працівники. В деяких областях відсоток сягає понад 30% — наприклад, в Кіровоградській станом на 29 квітня це 36% .

Про це свідчать дані, опубліковані Національною службою здоровʼя України. В них окремо позначені хворі на covid-19 медичні працівники. Водночас, понад 90% таких позначок мають відмітку "на самоізоляції", тобто, зазначені з привʼязкою до області, а не до лікарні. Інформація про кількість хворих медиків у розрізі лікарень допомогла б скоординувати зусилля громадськості та волонтерів на ті заклади, що найбільше цього потребують. Адже попри запевнення влади, що держава готова до зустрічі з епідемією, значну частку роботи по забезпеченню медичних закладів і лікарів необхідними засобами захисту вже традиційно взяли на себе волонтери.

Менше з тим, ми маємо статистику по областях — і вона також показова. Тому ми додали до нашого дашборду про коронавірус графік, який показує відсоток хворих медичних працівників від загальної кількості хворих, а також кількість виявлених випадків коронавірусу серед медиків по днях. Цей графік, як і інші графіки дашборду, оновлюється щодня.

Стежте за оновленнями за лінком.

1.png

На графіку хворі на коронавірус медики. Інтрерактивний графік повністю тут

абзац медицина коронавірус інфографіка

Знак гривні
Знак гривні