Радари "Зоопарк-3" пішли в серійне виробництво (ФОТО)

Казенне підприємство «НВК «Іскра» розпочало серійне виробництво вітчизняних контрбатарейних радарів 1Л220УК, також відомих як «Зоопарк-3».

Перший серійний зразок має бути переданий до Збройних Сил України до кінця поточного року, — передає Український мілітарний портал.

Щодо об’ємів замовлення, то директор підприємства цифри не назвав, але озвучив інформацію, що на початку передбачалось отримання армією до десяти контрбаратейних радарів.

У квітні 2019-го року контрбатарейний радар 1Л220УК завершив польові випробування, тоді ж було заявлено, що під час випробувань реальні показники ефективності роботи перевищили в заявлених у тактико-технічних характеристиках.

Згодом було озвучено, що «НВК «Іскра» незабаром розпочне серійне виробництво контрбатарейних радарів 1Л220УК «Зоопарк-3» в інтересах Збройних Сил України.

Про розробку вітчизняних контрбатарейних радарів стало відомо у листопаді 2017 року, коли на полігоні навчального артилерійського центру у смт. Дівички було продемонстровано плакати з новими контрбатарейними радіолокаційними станціями.

У червні 2018 року під час візиту Президента України Петра Порошенка на завод “Іскра” для передачі нових радіолокаційних станцій військовослужбовцям Збройних сил України, в кадр потрапили нові українські контрбатарейні РЛС.

Згодом відбулась демонстрація комплексу на параді до Дня Незалежності України.

зброя армія

Знак гривні
Знак гривні