Через хаос на енергоринку Енергоатом зупиняє два атомні блоки

Енергоатом уже раніше заявляв, що може виробляти - але не може продати найдешевшу електроенергію в умовах кризи. Нині це призвело до зупинки блоків.

Уже раніше на зниженій потужності працювали 8 з 11 працюючих енергоблоків.

Враховуючи те, що робота на зниженій потужності призводить до низки негативних наслідків (зниження параметрів пари, підвищеної вологості та ерозійного зношення трубопроводів, арматури та лопаток турбіни, нестабільної роботи систем регулювання, підвищеного рівня вібрації тощо) на вимогу НЕК «Укренерго» щодо обмеження було прийняте рішення про виведення в резерв енергоблоку Запорізької АЕС-2.

Енергоатом підкреслює, що обмеження наявної потужності енергоблоків АЕС (самої дешевої електроенергії з усіх видів генерації), автоматично буде призводити до зростання частки в загальному балансі більш дорогих видів генерації.

Потрібне вжиття термінових комплексних заходів в енергосистемі з метою першочергового забезпечення повного завантаження усіх наявних потужностей АЕС в межах доступного балансу споживання з метою забезпечення кінцевих споживачів найдешевшою електроенергією.

енергетика абзац

Знак гривні
Знак гривні