"Паніка й самонавіювання", "молитва зціляє коронавірус". Звернення Онуфрія (МП) пояснює саботаж карантину (ВІДЕО)

Як відомо, багато церков саме УПЦ МП саботували карантин - на відміну від інших конфесій.

На одному з центральних каналів, "Інтер", показували "Слово предстоятеля" - і ця програма може пояснити, чому парафіяни УПЦ (МП) поприходили до церков під час карантину, тоді як ПЦУ чи УГКЦ вели служби лише у присутності священиків у храмах.

Натомість, Онуфрій (МП) заявив:

"Не стільки важливо, реальний чи віртуальний коронавірус, як у цьому нас запевняють без угаву експерти та ЗМІ".

Він також навів "повчальний" приклад про те, що це може бути "психологічне":

Онуфрій розповів про одного молодого чоловіка, схильного надміру довіряти своїм думкам, який піддався паніці та самонавіюванню.

«Якось у нього заболів шлунок, а товариш пошуткував над ним. “Ти молоко любиш?”, — спитав він. — “То люблю”. — “Ото, можливо, ти ліг спати і відкрив рота, а миша залізла до тебе у шлунок і там шкребе”. І ця людина повірила слову. Він знаходився у прєлєсті, довіряючи собі, та йде до лікаря. “Лікарю, я з’їв мишу, вона в мене у шлункові, турбує мене, шкребе мене”. Зробили йому рентген — і нічого не виявили. Та через деякий час чоловік знову приходить: “Ні-ні! Ця миша мене заїдає. Я помираю!”. Лікар зрозумів, що тут справа не у шлункові, а у психології людини. Ввели йому наркоз, і лікар трохи царапнув живіт скальпелем і зашив. Чоловік прийшов у себе. “От, бачиш, витягли з тебе мишу”, — показує йому мишу лікар. — “Я так себе добре почав почувати, ой, як мені добре!”. І чоловік вилікувався, пішов здоровий додому», — розповів Архіпастир та підкреслив, що такий «ефект миші» створює і коронавірус, і під впливом паніки ми хворіємо.

Тим часом розсадниками COVID-19 стають церковні заклади.

Госпіталізовано з підтвердженим випадком настоятеля Києво-Печерської Лаври (МП), "Релігійна правда" пише про госпіталізацію й самого Онуфрія - але це не завадило зібратися в Святогірській Лаврі без дотримання заходів безпеки, пропускали й у Почаївську Лавру (МП).

Церква коронавірус маразм

Знак гривні
Знак гривні