Вчора-сьогодні у церквах перебували 130 тисяч людей - поліція

В Україні 18-19 квітня у 13 658 церквах відбулися святкові великодні богослужіння. Загалом участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян.

Святогірська Лавра (МП) сьогодні
Святогірська Лавра (МП) сьогодні

"Упродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, зокрема без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей", — розповів речник поліції Клименко.

Для порівняння, минулого року, за даними Національної поліції, у релігійних обрядах на Великдень взяли участь близько 7,5 мільйонів громадян.

Міністерство охорони здоровʼя повідомило, що через недотримання правил карантину та скупчення людей в закритому просторі багато вірян заразилися коронавірусом саме в церкві.

Раніше МОЗ заявило, що принаймні 3 церкви та Києво-Печерська лавра (МП) стали осередками спалахів коронавірусу в Україні.

За даними МОЗ, станом на сьогодні на території Києво-Печерської лаври зафіксовано майже 100 випадків зараження коронавірусом. Серед хворих і настоятель монастиря.

У Заліщиках Тернопільської області спалах коронавірусу розпочався із хворого священника, який, не знаючи про зараження, проводив богослужіння та встиг контактувати приблизно з 500 людьми.

У Мукачево Закарпатської області причиною спалаху коронавірусу стала заражена 69-річна жителька, яка встигла інфікувати щонайменше 19 людей. Жінка, маючи симптоми захворювання, два дні поспіль ходила на службу у Свято-Михайлівський собор.

Крім того, двоє осіб з Миколаївської області заразилися коронавірусом після відвідування богослужіння, на якому були присутні дві інфіковані жінки.

Церква карантин релігія

Знак гривні
Знак гривні