Чорновол відправили на домашній арешт, звинувачують у навмисному вбивстві з обтяжуючими обставинами (ОГЛЯД)

Екснардеп Тетяна Чорновол заявила, що боятися нічого, а сьогоднішня ситуація з нею на суді показала, що портновська репресивна вертикаль повністю зруйнована.

Її цитує Еспресо:

"Боятися насправді нічого. Сьогоднішня ситуація зі мною  на суді показала, що портновська репресивна вертикаль повністю зруйнована, вона не працює. Все, що відбувалось у суді – просто цирк. Рішення портновського судді Вовка – знову ж таки, цирк. Мене звинувачують у такому страшному злочині,  а що ж мені винесено? Домашній арешт? Тобто,  не треба боятися. Портновська владна вертикаль повністю зруйнована і не працює.

Чорновол також наголосила, що ситуація дійшла до абсурду, але поступово в Україні все ставатиме на свої місця.

"Я  закликаю людей, само собою, рятувати Україну. Ситуація дійшла до такого абсурду, що ми будемо вибиратися все-таки з фарсу. Поступово в Україні буде все ставати на свої місця", – зазначила Чорновол. 

Домашній арешт і вбивство з обтяжуючими

Суд зобов'язав Чорновол прибувати на виклики слідчих і суду, також повідомляти про зміну місця проживання та роботи, здати закордонний паспорт і носити електронний засіб контролю, – передає Цензор.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко зазначила в фейсбуці, що суддя Сергій Вовк відхилив клопотання всіх народних депутатів, які просили взяти Тетяну Чорновол на поруки.

"До 8.06 посадили Таню на домашній арешт. Не зважаючи на те, що у неї маленькі діти і старі батьки, якими вона займається, і тепер елементарно не зможе виїхати навіть у супермаркет або на лікування зламаної в ДБР ноги. Рішення Вовка тільки підкреслює політичний підтекст справи і мету мстивих замовників – закрити рот і закрити Таню в будинку, щоб не лазила зеленими парканами влади", – написала нардеп.

18 лютого 2014 року в офісі Партії Регіонів загинув Володимир Захаров: "Під час пожежі в офісі ПР Захаров не вийшов з будівлі, а пішов у кабінет нагору. Там він на смерть отруївся чадним газом. Поруч з ним був відкритий сейф, в кишені Захарова виявлена ​​велика сума грошей. Очевидно, Захаров під час пожежі поспішив забрати свої кошти. Його тіло знайшли близько 17:00, тобто, вже після розгону демонстрації на Інститутській і в Маріїнському парку".

Державне бюро розслідувань заявляє про нібито вилучення під час обшуків у екснардепки Тетяни Чорновол зброї.

За словами Чорновол, їй спочатку пред'явили підозри за вісьмома статтями, включно з умисним убивством з обтяжуючими обставинами, перешкоджанням діяльності Партії регіонів, викраденням людини, побоями і мордуваннями, заподіянням тілесних ушкоджень та організацією масових заворушень, які призвели до загибелі людей. Сьогодні в суді по обранню запобіжної міри, за словами Чорновол, вона вперше ознайомилася із звинуваченням і з усього списку залишилося тільки навмисне убивство з обтяжуючими обставинами.

Чорновол репресії майдан

Знак гривні
Знак гривні