Командувачем ССО хочуть призначити полковника, раніше звільненого з ЗСУ за трагічний епізод і використання праці курсантів

У 2005 році загинули люди, яких Олександр Доманський мав навчати. В ході перевірки виявили, що курсантів, замість того, щоб навчати – відправляли на базар вантажити фури, – пише Український мілітарний портал.

Новим командувачем ССО хочуть призначити полковника Сухопутних військ ЗС України Олександра Доманського.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на власні джерела в Генеральному штабі ЗСУ.

Впродовж тривалого часу Олександр Доманський обіймав посаду Заступника начальника штабу командування Сухопутних військ України, до цього був заступником Командувача Об’єднаних сил.

Під час роботи на Донбасі він займався питанням протидії контрабанді та неодноразово проводив відповідні брифінги для преси. Також у ході боїв за Дебальцеве полковник Доманський був Начальником штабу Сектору «С».

До сьогоднішнього часу він перебуває на посаді у Головній інспекції Міністерства оборони України, де також працював до призначення на посаду Головнокомандувача-Начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак – чинний Головнокомандувач ЗСУ.

Трагічний епізод

Одним з відомих фактів біографії Олександра Доманського є період його служби у 169-му Навчального центру Сухопутних військ «Десна». Там він перебував на посаді Заступника начальника центру.

29 листопада 2005 року, близько 20:00, екіпаж танку в ході виконання бойових стрільб повернув башту на 180° від мішені, втратив орієнтацію, сприйняв світло в навчальному класі за 400 метрів як підсвічування цілі та здійснив постріл. Унаслідок цього загинуло двоє військовослужбовців резервного танкового екіпажу – 18-річний молодший сержант Сергій Ковпак та рядовий Анатолій Надточий, який у цей час проходив теоретичну підготовку. Ще двоє осіб отримали поранення.

В ході розслідування військова прокуратура також порушила кримінальні справи по факту розкрадання грошових коштів. Як виявилось, замість теоретичної підготовки курсантів центру направляли у місцевий лісгосп для заготівлі лісу та розвантаження фур на базарі.

У результаті чого Начальника 169-го Навчального центру Сухопутних військ «Десна» генерал-майора Віктора Беспальчука та його заступника полковника Олександра Доманського наказом міністра оборони України було відсторонено від зайнятих посад. Згодом їх було звільнено з лав Збройних Сил України.

Каталізатором цих відставок став лист анонімного офіцера «Десни» на адресу сайту «Оглядач», у якому йшлося про численні порушення з боку командного складу. До 169-го навчального центру було відправлено перевірку з Києва, і, як зазначено в прес-релізі Міноборони, за підсумками перших днів роботи комісії з’ясувалося, що значна частина з вказаних у листі порушень підтвердилася», – написала «Україна молода» в тогочасному номері.

Щодо іншої інформації по його біографії, варто зазначити, що серед помічників народного депутата Тедеєва Ельбруса Сослановича від Партії Регіонів в 5 скликанні значиться особа зі схожім ім’ям: Олександр Анатолійович Доманський. До 2014-го року помічником цього депутата був діючий глава Офісу президента Андрій Єрмак.

доманський армія

Знак гривні
Знак гривні