"Бояться хімії більше за коронавірус". Головний санітарний лікар визнав, що деякі заходи не мають епідеміологічного підґрунтя

Їх запровадили для "психологічного впливу". Серед таких заходів – обробка під’їздів дезінфікуючим засобом.

Окремі запроваджені в Україні карантинні заходи не мають епідеміологічного підґрунтя, але потрібні для психологічного впливу, заявив заступник голови Міністерства охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю ЛБ.

"Чарівний пендель врятує цей світ, і Україну в тому числі", – сказав санітар.

«Є питання епідеміології, а є питання психології. Ніколи в житті українець не зрозуміє, що є карантин, якщо можна спокійно вийти і піти погуляти в парку, спілкуватись з родичами, друзями, пити каву і тому подібне. Багато заходів, які вживаються, можливо, не мають під собою епідеміологічного підгрунтя, але вони впливають на соціальний розрив», – заявив він.

Санлікар навів приклад Китаю, де поливали дезінфікуючим розчином проїжджу частину, і зазначив, що сам критикував ці заходи. Проте, згодом у МОЗ зрозуміли, що це робилося для психологічного впливу.

«Коли обробляються під’їзди дезінфікуючим засобом, люди похилого віку змушують себе сидіти вдома, бо вони ще бояться тієї хімії більше за коронавірус», – зазначив Ляшко.

суспільство медицина маразм ляшко

Знак гривні
Знак гривні