Хороші новини: радіаційний фон у Києві нормальний, вогнищ у Чорнобильскій зоні не видно

Дощ допоміг вогнеборцям, і станом на 11:24 по Києву супутники не можуть побачити відкритих ділянок вогню. Водночас, вчора вогнища були вже за 500 метрів від захисної споруди четвертого блоку ЧАЕС.

За повідомленнями мера Києва Віталія Кличка та низки служб, що займаються моніторингом ситуації, радіаційний фон у столиці та навколишніх містах не перевищує норми. Ця інформація підтверджується даними від інших джерел.

На цій карті можна побачити показники для двох точок у Києві, на правому і лівому березі, вони у межах природного радіаційного фону. Для довідки, норма фонової радіації - не більше ніж 0.2 мкЗв/год.

Наш власний кореспондент провів заміри в районі м. Славутич, і також підтвердив низький рівень радіаційного фону станом на 13:00 (до 0.1 мкЗв/год).

fires_14.png

Також дощ, який почався вночі 14 квітня, сприяв зусиллям рятівників з ДСНС, і зараз (станом на 11:00 14 квітня) супутникова система моніторингу показує, що вогнищ на території Чорнобильської зони відчуження немає. Проте ще невідомо, чи відновиться вогонь після того, як земля висохне після опадів.

Нагадаємо, що вчора ситуація була критична, і вогонь не дійшов лише декілька сотень метрів до захисної споруди над четвертим блоком ЧАЕС:

sat.png

пожежа погода радіація

Знак гривні
Знак гривні