Апокаліптично: дизайнери пропонують плавучі багатоповерхові лікарні-ізолятори (ФОТО)

Такий вантажний корабель із контейнерами, пететвореними на палати інтенсивної терапії, за задумом архітекторів, перепливатиме до місць, найбільш уражених інфекцією.

Weston Williamson + Partners із Великобританії розробляють плавучі інфекційні лікарні-ізолятори, переобладнані з вантажних кораблів-контейнеровозів.

Дизайнери припускають, що після того, як COVI-19 "переполовинить" західний світ, в країнах із гіршою медичною системою та інфраструктурою буде ще гірше – й тоді кораблі-реанімації зможуть перепливати за потребою чи то в Африку, чи в Індію – до країн, де "соціальне дистанціювання – це розкіш, де розкіш навіть проточна вода".

За задумом, корабель у багато шарів завантажено контейнерами, перетвореними на палати (такі розробки вже також є) та необхідними запасами кисню й ліків.

В Європі та Північній Америці ми маємо принаймні розкіш парків, де можна розташовувати польові шпиталі. Не всі мегаполіси світу мають подібні місця. Крім того, в багатьох країнах бракує апаратів штучної вентиляції легень. Кораблі могли б за потребою перепливати з однієї частини світу в іншу.

Детальніше – в журналі архітектури та дизайну DeZeen.

медицина коронавірус архітектура майбутнє

Знак гривні
Знак гривні