Як окупанти намагаються "випалити" ЗСУ на фронтовому Приазов'ї (ВІДЕО)

Жодна ніч не минає без провокацій.

Двох українських армійців було поранено від початку поточної доби на сході країни. Незаконні збройні формування, окрім мінометів, застосували на лінії бойового зіткнення артилерію. На Приазов'ї бойовики намагаються влаштувати масштабні пожежі. Запалювальними боєприпасами обстрілюють поля з сухою травою навколо позицій Збройних сил. Також під прицілом – околиці села Водяне, де за шість років війни не залишилось жодного вцілілого будинку. Наслідки обстрілів бачили кореспонденти "5 каналу".

Дев'ять мін забороненого калібру випустили окупанти в бік позицій Збройних сил поблизу Павлополя та Водяного. Обстрілами українських позицій розпочинають день російські найманці.

Крім того, і жодна ніч на фронтовому Приазов'ї не минає без ворожих провокацій. Особливо на цій ділянці, де до укріплень окупантів – лише кількасот метрів.

"Зазвичай, взагалі-то, відкривають вранці і надвечір. Виходить, в годині восьмій можуть відкрити вогонь і зранку відкрити вогонь. А зранку о котрій? Зранку можуть в шість годин, і в сім годин", – розповідає боєць.

Ворог з настанням тепла досить активний, пробує провокувати по всій лінії зіткнення. Їхні заходи на їхні позиції відмічаємо. Вони приходять досить великими групами. Пробують обладнувати нові окопи, нові фортифікаційні споруди. Досить активно вони це роблять. Споруджують нові вогневі точки", – каже боєць Юрій.

Колишній будівельник із Чернівців і батько чотирьох дітей Юрій на фронті від самого початку російсько-української війни. Армієць вважає, що справжній чоловік повинен захищати мирне життя своїх рідних.

"Ми повинні відстояти свою цілісність і захищати суверенітет держави – це в першу чергу. Це є основна мотивація. Також ми розуміємо, що ми повинні захищати свої сім'ї і свої домівки", – розповідає чоловік.

Боєць розповідає, цієї весни окупанти усіляко намагаються влаштувати пожежі, від яких можуть постраждати не лише українські захисники, а й цивільні.

"На РПГ, наприклад, 73-х снарядів, вони їх наповнюють напалмом і намагаються підпалили в нашій зоні відповідальності суху траву для того, щоб випалити наші позиції. І це дуже часто зараз використовується. Як вони працюють цими запальничками в районі позицій, так же само намагаються закидати в населений пункт", – каже Юрій.

Спалене поле – наслідок нещодавнього ворожого обстрілу. Намагаючись влаштувати масштабну пожежу, окупанти цілили по околицях населеного пункту, розташованого неподалік. Навіть не зважаючи на те, що в ньому залишились мирні мешканці.

Олена Уланова, Олег Корінний, Донецька область, "5 канал"

війна агресія окупація росія донеччина

Знак гривні
Знак гривні