Справа Чорновол – атака на незалежність

Кримінальна справа проти Тетяни Чорновол – це намагання влаштувати судилище над усіма учасниками Революції Гідності. А ДБР, кероване адвокатом Януковича, призначене стати інструментом цієї атаки на Майдан.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він також нагадує про перебіг подій на Майдані 18 лютого 2014 року і наголошує, що заява ДБР щодо цих подій – неправдива.

«ДБР бреше. Революція Гідності почалася з розвороту нашої країни з дороги в Євросоюз до Росії і звірячого побиття студентів-євромайданівців 30 листопада 2013. Далі був ще жорстокіший розгін активістів і журналістів 1 грудня. Перед новим роком 2014-го мало не до смерті побили Тетяну Чорновол, а вже в січні убили  Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Юрія Вербицького.

18 лютого 2014 справжнє побоїще у Маріїнському парку почалося не по обіді, а вранці. Я теж там був. Допомагав пораненим, яких били тітушки та розстрілювали беркутівці», – згадує Петро Порошенко. 

«Чому бреше ДБР? Теперішня влада свідомо віддала цей орган на відкуп адвокату Януковича. Фактичним керівником Державного Бюро Репресій, як називають його в народі, є Бабіков, який отримував гроші від свого «ростовського» клієнта. 

Тому кримінальна справа проти Тетяни Чорновол – це спроба атакувати та перекреслити цінності, на яких тримається наша незалежність. Це – намагання  влаштувати російське судилище над ВСІМА учасниками Майдану: від Героїв Небесної сотні до тих, хто підвозив дрова чи їжу.  Це – ознака реваншу.  Це  – спроба переписати історію під диктовку Кремля», – переконаний п’ятий Президент. 

«Але вона не вдасться. Бо є ми. Ми – носії пам’яті. Ми були там і ми пам’ятаємо все. І нас багато. Значно більше, ніж куплених Януковичем бабікових», – наголошує лідер «Європейської Солідарності». 

Чорновол дбр репресії майдан

Знак гривні
Знак гривні