Хаос і піар: Центральна влада створила шість (!) штабів протидії вірусу. І купа чиновників робить заяви

Про це заявив епідеміолог, колишній голова Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта в інтерв'ю виданню Ліга:

20200406144025-7625.jpg

На центральному рівні в Україні є аж шість штабів по боротьбі з епідемією:

Чи доцільний жорсткий карантин?

Запровадження жорстких заходів вимагає ресурсів. Хтось має жорстко контролювати дотримання обмежень. Якщо цього не буде, то люди через 3-4 дні робитимуть те, що вони звикли робити завжди.

Але якщо виводити армію або поліцію на вулиці, то потрібні величезні ресурси – на бензин, їжу, одяг тощо. А у нас не вистачає ресурсів на елементарні захисні засоби для медиків!

Наслідки жорсткого карантину є складними та непередбачуваними. Наприклад, є об’єкти підвищеного захисту – Укрзалізниця, атомні електростанції… Якщо хтось захворіє в зміні на АЕС, то вся зміна має піти в ізоляцію!? Хто буде забезпечувати її роботу?

Нещодавно у Кременчуцькій лікарні заявили, що вони закрили пульмонологічне відділення, оскільки лікарі контактували з хворим на COVID-19.

Жорсткі "недо-рішення" наносять ще більшу шкоду. В Києві закрили метро. Ніхто не змоделював, що люди поїдуть у переповнених автобусах. А це небезпечніше, ніж проїзд на метро, бо довше.

Жорсткий карантин з обмеженням в’їзду та виїзду можна використовувати для маленьких містечок або сіл (наприклад, як це планували у Чернівецькій області). Але все рівно залишиться ризик. Що робити з водієм, який привозить хліб? Його також треба перевіряти, тестувати, ізолювати? Де взяти на це ресурси?

медицина коронавірус

Знак гривні
Знак гривні