Кількість хворих в Україні подвоюється кожних 2.8 дні. Ми доповнили графіки про пандемію у світі

Ми додали новий графік та карти для нашої постійної сторінки про ситуацію з поширенням коронавірусу. Дані для неї оновлюються періодично.

На графіках ви можете порівняти траєкторію зростання кількості хворих в Україні та в інших країнах (ми зараз десь на рівні Польщі, якщо серйозно сприймати дані з такою малою кількістю тестів, як у нас).

Під час епідемій головною є не лише кількість хворих, але й швидкість та прискорення, з якими з’являються нові інфіковані. Підхід до інформування "сьогодні вже більше 1000 захворілих!" не має сенсу в умовах експоненційного (читай, дуже швидкого) зростання. Як краще інформувати? Як на графіку, що нижче (інтерактивна його версія – на нашій сторінці про COVID-19). З нього можна визначити не лише кількість, але й швидкість зростання кількості людей, які захворіли.

На графіку такого типу, крім траєкторій країн, ви можете побачити сірі пунктирні лінії. Вони показують орієнтири для швидкості зростання кількості хворих. Такі лінії побудовані для декількох сценаріїв: коли випадки захворювання подвоюються щоденно (найбільша швидкість), щодва дні (трохи краще), щотри (ще краще) тощо.

Наразі кількість хворих в Україні подвоюється приблизно кожних 2.8 дні (станом на 2020-04-03).

covid-static.png

Детально – дивіться у повній версії інфографіки.

коронавірус datavis інфографіка журналістика даних

Знак гривні
Знак гривні