Єрмак-скандал. Зеленський зустрівся із фракцією. Лерос заявляє, що нові призначення в Енергоатомі за гроші

Корупційний скандал призвів до конфліктів посеред самих "слуг народу".

2 квітня стало відомо, що близько 60 "слуг народу" зажадали зустрічі з президентом через корупційний скандал, до якого може бути причетний брат глави ОП Андрія Єрмака Денис.

Офіс президента відгукнувся на прохання нардепів і зустрівся з керівництвом фракції в партійному офісі в КВЦ Парковий. На зустрічі були присутні Зеленський, Єрмак і близько 40 нардепів, частина з яких були на зв'язку з Zoom, пише ЛігаБізнесІнформ, передає Цензор.

"У президента питали, що він думає про це, чи буде робити якусь заяву. У Єрмака питали, що це взагалі і звідки вона взялася", - розповів нардеп Микита Потураєв.

В цілому зустріч тривала близько півтори години. Зеленський був хвилин 20-30, як розповідають присутні на зустрічі. "Я ніколи не бачив президента таким злим. Для нього це удар", - зазначив співрозмовник видання.

"Спочатку президент обурювався, чому партія не захищає своїх, а намагається якісь зустрічі з ним вимагати. Потім сказав, що у нього нульова терпимість до корупції. Він сказав, що "все, що у мене є - це моя репутація чесної і порядної людини ", - розповів один з присутніх на зустрічі нардепів.

"Президент сказав, що до свого оточення він ставиться максимально ретельно і людей, які можуть його дискредитувати, біля себе не тримає", - повідомила заступник голови фракції Галина Янченко.

За її словами, Єрмак знав про існування записів до їх появи.

"За словами Єрмака, він знав про плівки і до нього зверталися з різними пропозиціями щодо цих плівок: показати, викупити і так далі. Він говорив, що йому нема чого приховувати і він не веде ніякої корупційної діяльності для того, щоб викуповувати будь-які записи", - зазначила Янченко.

"Для нас критично важливо, щоб в цій ситуації розібралися правоохоронні органи. Ми вважаємо, що якщо мало місце якісь корупційні дії, то винні мають бути притягнуті до відповідальності", - заявила Янченко.

Призначення в Енергоатом начебто відбулися саме через братів Єрмаків

Депутат від "Слуги народу" Гео Лерос стверджує, що брати Андрій і Денис Ермаки за гроші сприяли призначенню керівництва НАК "Енергоатом".

Про це Лерос написав у Фейсбуці.

За словами Лероса, коли Володимира Купчака через інспекцію ядерного регулювання не вдалося влаштувати главою НАЕК Енергоатом, його вирішили просувати на пост заступника директора, оскільки частина хабаря за це, за словами нардепа, була вже отримана.

"Оскільки аванс вже отримано, тепер Купчака збираються призначити на посаду віцепрезидента Енергоатому, а на президента йде Котін. 16-17 березня 2020 року Котін був на співбесіді на Банковій з Андрієм Єрмаком, про що я відправив вже запит на ОПУ", - розповів Лерос.

Він стверджує, що колишній в. о. глави Енергоатому Павло Павлишин відмовився від цієї посади саме тому, що "йому нав'язують людей для дерибану, а Шмигаль (прем'єр-міністр) нічого не вирішує і не може його захистити, вирішує тільки Єрмак в ОПУ".

"І ось Котіна вже 29 березня призначено в.о. Енергоатому, але для того, щоб Котін приступив до виконання обов'язків, Шубін (Віталій Шубін - в.о. Міністра енергетики та захисту навколишнього середовища) вчора мав підписати наказ на Котіна, але я рекомендую йому відмовитися здійснювати цей злочин. Краще йому здати Єрмака і це допоможе йому уникнути в'язниці", - написав депутат.

Він додав, що написав у САП ще одну заяву і передав нові докази проти Єрмака.

"Зараз Єрмак витрачає весь свій час (ресурс офісу президента) на виливання космічної брехні всім, хто мене підтримує.

Раніше я б відповів йому так: займися нарешті роботою, пі@дун!

Але після того, що у мене є на руках: суши сухарі і розминай сфінктер! Хоча, так теж не скажу, тому що твої близькі мені розповіли про тебе СЕКРЕТИК;)", - підсумував Лерос.

По делу о коррупции при назначении Президента Энергоатома будет все серьезно! Я подал еще вчера заявление в САП и...

Gepostet von Geo Leros am Donnerstag, 2. April 2020

Знак гривні
Знак гривні