У США зростає кількість голосів на підтримку того, що маски варто носити усім

На відміну від офіційної політики ВООЗ та Центру по Контролю Захворювань (CDC), що зводиться до тези "здоровим людям не потрібно носити маски", низка експертів заявляє, що такий підхід є хибним.

"Нью-Йорк Таймз" опублікували статтю, в якій цитують думки кількох фахівців із інфекційних захворювань. Головна ідея: можливо, маски не зможуть захистити здорових людей від інфекції; вони також точно не є заміною інших важливих методів, таких як миття рук або соціальна дистанція, — однак наявність маски все-таки може бути кращим варіантом, ніж її відсутність.

Ще раніше те саме видання публікувало думку Зейнеп Туфекчі про те, чому комунікаційна стратегія офіційних установ щодо непотрібності масок для всіх є помилковою.

"Вошингтон Пост" надрукував велику статтю від Джеремі Говарда (про його заклики щодо "масок для всіх", нехай навіть саморобних, ми вже писали). Він починає її з думки, що просування ідеї "не всім потрібні маски" буде в топі найшкідливіших рішень у реагуванні на пандемію, викликану новим коронавірусом.

ScienceMag зробило інтерв'ю з керівником китайського аналогу Центру по Контролю Захворювань, в якому той каже, що "велика помилка, якої припускаються країни Європи та США — це те, що там не носять масок. При тому, що вірус переноситься за допомогою крапель та контактним способом".

Скот Готліб, екс-керівник одного з найважливіших державних інститутів охорони здоров'я (Food and Drug Administration) та один із найвідоміших спікерів на тему COVID-19 в США, схвалює використання саморобних масок для всіх та наводить цей матеріал як доказ користі від такого підходу.

Нагадаємо й нашу точку зору з цього приводу: "Маска для кожного" – це дуже важливо.

коронавірус маска

Знак гривні
Знак гривні