Земельну реформу можуть скасувати. А якщо не скасують, то перероблять під агробаронів, - Мілованов

Сьогодні кілька джерел опублікували пропозиції до змін державних видатків. В результаті таких змін земельної реформи більше не буде. А якщо буде, то не для людей і маленьких фермерів, а для великих компаній, у яких є гроші під час кризи, пише Тимофій Милованов, ексміністр емономіки.

Скасовуються:

- відшкодування відсотків на кредити на закупівлю землі

- фінансування фонду гарантування кредитів для закупівлі землі

Це означає, що фінансової підтримки для малих фермерів під час запуску ринку землі (якщо він взагалі тепер відбудеться) більше не буде. І знов виграють ті, у кого кращі зв’язки та більше грошей. А розвиток села відкладається на потім :(((((

Також скасовуються:

- вся підтримка с/г виробникам. А саме програми підтримки тваринництва, розвитку садівництва, фермерських господарств, відшкодування витрат на с/г техніку (а отже, й підтримка промисловості!)

- видатки на створення торгових представництв за кордоном (А хто буде просувати наш експорт?!)

- видатки на просування експорту (Під час кризи, експорт стає ще більш критичним!)

- обнуляються видатки на інвентаризацію землі (це взагалі одна з передумов запуску ринку землі й боротьби з корупцією в агросфері)

- не буде грошей на профілактику захворювань тварин та на препарати для дослідження цих захворювань (протиепізоотичні заходи).

І, нарешті, скасовується фінансування Фонду національного багатства, який мав налагодити контроль за державними підприємствами, котрі не будуть приватизовуватися. Тобто, корупція в цих підприємствах буде тривати.

Земельної реформи не буде. Сьогодні кілька джерел опублікували пропозиції до змін державних видатків. В результаті...

Gepostet von Тимофей Милованов am Donnerstag, 26. März 2020

маразм реформа земля

Знак гривні
Знак гривні