Зеленський звільнив "слугу" з посади після критики домовленостей Єрмака

"Той, хто покладе такий план президенту на стіл, відверто його підставляє", "слуга народу" Лерос про реалізацію Мінських угод за планом Єрмака-Козака. Після цього президент його звільнив з посади радника.

Нардеп від фракції "Слуга народу" вважає неприйнятним мир ціною здачі національних інтересів і легалізації терористів на українській землі як, наприклад, амністії убивць, які разом з військовими армії РФ вбивали українців.

Про це він розповів в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Відповідаючи на запитання, чи можна досягти миру на Донбасі шляхом реалізації Мінських угод за планом Єрмака-Козака, нардеп наголосив, що Україна не має сліпо жити за планом, написаним у Кремлі.

"Зроблю відсилку до війни між Фінляндією і Радянським Союзом, коли 170-мільйонний агресор обіцяв за тиждень захопити 3-мільйонну Фінляндію, якщо вони не дозволять розмістити на своїй території військову базу і не віддадуть частину своїх територій. Тоді фінський головнокомандувач Маннергейм чітко заявив, що шансів вистояти немає, і все, що їм залишається робити, це змусити Радянський Союз заплатити високу ціну за агресію і триматися, розраховуючи на допомогу союзників. Фіни відмовилися від умов Сталіна, бо розуміли, що єдина його мета захопити всю країну, так само, як Сталін захопив балтійські країни. У героїчній війні, за допомогою хитрості, винахідливості й патріотизму, вони змогли дати серйозну відсіч Сталіну", зазначив Лерос.

Нардеп зауважив, що обіцяна допомога союзників так і не надійшла, що дуже схоже на нашу ситуацію.

"Нову угоду із Союзом було підписано не з найкращими умовами, але вони зберегли країну, вони відстояли свої національні інтереси", зазначив він.

Лерос додав, що історія нас вчить тому, що нам потрібно боротися за країну і не втратити національну ідентичність.

"Мир ціною здачі національних інтересів і легалізації терористів на українській землі як, наприклад, амністії убивць, які разом з військовими армії РФ вбивали українців, вважаю неприйнятним. Той, хто покладе такий план Президенту на стіл, відверто його підставляє", підсумував він.

Після публікації інтерв`ю, цього ж дня Зеленський звільнив нардепа від "Слуги народу" Гео Лероса з посади свого позаштатного hflybrf.

Відповідний указ №100/2020 опублікований на сайті глави держави.

капітуляція зеленський

Знак гривні
Знак гривні