У лікарнях хаос навіть зараз, коли хворих мало. Опис відомого пацієнта, який повернувся з Італії й підозрював у себе коронавірус

Фронтмен групи "Друга Ріка" Валерій Харчишин повідомив шанувальникам, що запідозрив у себе коронавірус. Не так давно музикант повернувся з Італії, після чого у нього з'явилися симптоми коронавірусної інфекції. Він описав абсурдність ситуації в лікарні.

"Я один з тих хто опинився у групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії, і згодом відчув усі симптоми вірусу, описаного в анамнезах COVID-19. Відповідно, порадившись зі страховою, я отримав рекомендацію звернутися до "швидкої", — поділився Харчишин, якого цитує Цензор.

За словами виконавця, "швидка" з передмістя Києва повезла його в місто Біла Церква.

"Обстеження та госпіталізація є вимушеним, а не обов’язковим кроком, і стала для мене єдиною опцією, бо у "багажнику": сухий кашель, задишка, температура, високий тиск, контакти з потенційно зараженими в італійській лікарні, відвідані аеропорти у Мілані, Римі, Туріні, Празі та подорож за кермом з Ломбардії до Лігурії з зупинками у людних місцях. Знову ж таки, подорож — не для розваги", — пояснив Валерій.

"Після кількох марних пропозицій змінити маршрут до Центральної Київської лікарні, ви наважитесь відпустити "швидку", щоб дістатися власним авто/таксі/з другом, аби не займати оперативну машину кількагодинною подорожжю до сусіднього міста, бо раптом бригаді за викликом доведеться їхати рятувати життя, замість прогулянки до БЦ, але вам точно відмовлять... Бо на своєму авто — "нєпаложено". Хтозна, може й логічна інструкція, але ж не за 100км!!! І ось за якихось півтори години ви в омріяному "інфекційному" відділенні лікарні N3 Білої Церкви", — розповів Валерій, як опинився в іншому місті.

Однак на місці з'ясувалося, що ніяких тестів в лікарні немає. І що зараз вони є в іншому місті — Ірпені, звідки й їхала швидка.

"Ніяких тестів у ніч з п’ятниці на суботу в призначеному Київською ОДА центрі боротьби з "COVІD-19" немає. Вони були в Ірпені(звідки швидка). На запитання, для чого тоді мене привезли за 100км від Києва — розводять руками, промовляючи шось про інструкції", — зазначив Харчишин.

В результаті з'ясувалося, що лікарня встигла за власні кошти придбати експрес-тести, однак ті не показують достовірний результат. А показує його ПЛР-тест, матеріал з якого повинні привезти назад до Києва в єдину призначену для цього лабораторію.

"Тест таки зробили в неділю (потрапив у п’ятницю) в спецлабораторії Києва, він показав негативний результат, але за рентгеном у мене виявили односторонню пневмонію, яка дозволила мені залишити бокс N1 з прекрасним виглядом на білу церкву у Білій Церкві", — повідомив Валерій.

"Все добре. У приватній клініці, допомога непотрібна! Для підтримки спокою. За час мого триденного перебування в Білій Церкві, жодного нового "хворого" не привезли. Поверх був повністю порожній. Будь ласка, не втрачайте розуму, але дотримуйтеся банальних засобів гігієни і самокарантину, замість того щоб бігати по магазинах, знищуючи річні запаси масок, експрес-тестів, гречки, батарейок і туалетного паперу, якщо, звичайно, ви її не збираєтеся їсти для профілактики. Кажуть — допомагає тільки хорватського і чорногорського зразка! Будьте здорові! Бережіть себе і близьких!" — резюмував Харчишин.

«Лежу у Білій Церкві - дивлюсь на білу церкву, або як правильно панікувати, коли твій мозок полонив коронавірус» Мушу...

Gepostet von Valeriy Kharchyshyn am Montag, 16. März 2020

Знак гривні
Знак гривні