Геніальна візуалізація даних, яка дозволяє побачити ефект від різних способів боротьби з коронавірусом

Washington Post опублікував простий інтерактивний приклад того, як різні способи реагування на вірус змінюють динаміку його поширення.

Автор візуалізації спочатку розповідає, що таке експоненційне зростання кількості інфікованих, і що таке "сплющити" криву цього зростання (детальніше – у попередній статті).

Далі за допомогою анімації він показує чотири сценарії. У головних ролях виступають кульки (вони у цій симуляції представляють людей):

  1. Як поширюється вірус серед популяції, коли немає жодних спроб його зупинити.
  2. Як поширюється вірус, коли запроваджується карантин.
  3. Як поширюється вірус, коли хоча б частина популяції дотримується норм "соціального дистанціювання" та обмежує свої контакти.
  4. Як поширюється вірус, коли більшість суспільства дотримується норм "соціального дистанціювання" (картинка праворуч внизу).

wapo.jpeg

На інфографіці шкала часу йде вправо, коричневий колір — це хворі, зелений — здорові, а рожевий — ті, хто вилікувався.

Найбільш ефективним у цій моделі є останній спосіб, коли більшість популяції припиняє свої соціальні контакти (робити це потрібно більш ретельно, ніж можна побачити у деяких місцях у нас – коли діти на карантині, не зустрічаються у школах, натомість роблять це на вулицях). Хоча модель є спрощенням, вона наочно демонструє вплив різних методів для гальмування вірусів.

Детальніше дивіться в оригінальній статті Washington Post

візуалізація вірус

Знак гривні
Знак гривні