Уникайте скупчень людей! Як одна суперпереносниця заразила коронавірусом сотні прихожан церкви

Ситуація в Південній Кореї відрізняєтся від інших тим, що там одна "суперпереносниця" відповідальна за непропорційно велику кількість випадків.

Все йшло нормально до пацієнтки 31
Все йшло нормально до пацієнтки 31

Південна Корея тримала усе "під контролем" від початку. Перший випадок було підтверджено 20 січня – коли в Сеул прилетіла 35-річна жінка прямо з Уханя, де почалась інфекція. В наступні чотири тижнів Корея утримувалася на рівні лише 30 хворих. Але це змінилося з появою "Пацієнтки 31" – йдеться у розборі від Ройтерс.

Незрозуміло, як заразилася вона сама, проте в дні перед діагностикою вона багато разів побувала у людних місцях. Спершу з нею сталося ДТП, після цього вона була в лікарні. За цей час вона двічі побувала на службах Церкви Ісуса, 9 лютого і ще раз 16 лютого.

Лікарі вперше запропонували їй пройти тест на коронавірус 15 лютого. Вона відмовилася – а потім заявляла, що їй і не пропонували. Але з погіршенням симптомів та після повторного наполягання лікарів 17 лютого жінка таки пройшла тест. Після позитивного результату вона була оголошена "Пацієнткою 31" у Південній Кореї.

А в наступні дні кількість випадків зросла експоненційно.

На тих двох службах Церкви Ісуса Шінчанджі побували 9300 людей, серед яких зараз у сотень підтверджено діагноз Covid-19.

Інший великий кластер утворився в сусідньому шпиталі, який відвідувало багато членів цієї самої церкви. Це може означати, що "Пацієнтка 31" може бути пов'язана з обома кластерами.

Служби в цій церкві збирають багатотисячні натовпи
Служби в цій церкві збирають багатотисячні натовпи

Місто Daegu, де "Пацієнтка 31" двічі відвідувала масові служби, та сусіднє місто Gyeongbuk мають найбільше випадків по всій країні.

медицина коронавірус корея

Знак гривні
Знак гривні