Зеленський намагається встановити особистий контроль над медіапростором – В'ятрович

Зеленський не лише замінив «нові обличчя» в своєму уряді старих кадрів режиму Януковича, але й зробив ще один крок до встановлення особистого контролю над телерадіопростором.

Зеленський достроково звільнив з посад усіх чотирьох призначених за президентською квотою членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Нацрада – це головний орган, який видає й продовжує ліцензії телеканалам і радіостанціям і взагалі регулює український телерадіопростір, і загалом у ній вісім членів – чотири від президента і чотири від Верховної Ради, – пише депутат від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович.

Але, вигнавши всіх чотирьох своїх представників за буцімто «незадовільну роботу», Зеленський тут же знову призначив двох із цих чотирьох «незадовільних» – Валентина Коваля і Юрія Зіневича – членами Нацради. Тобто, вся ця операція робилася лише для того, щоб викинути з Нацради Сергія Костинського та Уляну Фещук, які стояли на позиціях захисту українського інформаційного простору.

Очевидно, що всі кадрові чистки, які Зеленський влаштовує і в уряді, й у правоохоронних органах, і в Нацраді, спрямовані на посилення авторитарного режиму Зеленського і розворот України на промосковський курс.

змі зеленський

Знак гривні
Знак гривні