СБУ викрила мережу російських агентів. Очільника затримали прямо на кордоні (ВІДЕО)

Контррозвідники Служби безпеки України затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ – українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України.

3211.png

Зловмисник планував виїзд у Росію для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань – повідомили в прес-службі СБУ, яку цитує Український мілітарний портал.

Контррозвідники спецслужби встановили, що колишній військовослужбовець був завербований кадровим співробітником ГУ ГШ ЗС РФ під час виїзду на тимчасово окуповані території Луганщини. Він виконував завдання зі збору й передачі розвідувальної інформації про військові об’єкти Збройних Сил України, які дислокуються на Волині.

2-1.jpeg

У складі групи працювало ще троє місцевих жителів.

«Вони мали можливість збирати актуальні відомості щодо обороноздатності та бойової готовності військових об’єктів, місць дислокації військової техніки, їх кількісних та якісних характеристик, розташування складів ракетно-артилерійського озброєння. Спільники також передавали інформацію стосовно учасників АТО/ООС на сході України», – зазначають в СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

росія кримінал сбу

Знак гривні
Знак гривні