Через коронавірус ситуація в туріндустрії найгірша з часів теракту 2001 року

Поширення коронавірусу COVID-19 призвело до найгіршої ситуації з початку 2000-х років в туріндустрії, коли на галузь впливали теракт 11 вересня в США, війна в Іраку і спалах атипової пневмонії (SARS).

Президент асоціації готельєрів озера Комо Роберто Кассані вважає, що з таким галузь узагалі ніколи не стикалася, - псередає Цензор із посиланням на міжнародне агенство Bloomberg.

"У нас були підйоми та падіння, але не було нічого схожого на те, що відбувається зараз. Американські туристи особливо, мабуть, стали жертвами колективного психозу. Я правда стурбований", - заявив Кассані.

За підрахунками Всесвітньої асоціації ділових подорожей, щомісяця туристичний бізнес буде втрачати $47 млрд. За даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту, скорочення виручки складе $30 млрд через падіння продажів квитків. Падають продажі преміальних товарів. Boston Consulting Group оцінює можливі втрати в 2020 році в цьому секторі в $44 млрд.

Як приклад Bloomberg наводить ситуацію в Італії. Минулого тижня за три дні було скасовано більше половини бронювань готелів на озері Комо. В Італії зафіксовано понад 2,5 тис. випадків захворювання. Близько 80 людей померли.

Кількість людей, що заразилися коронавірусом, у світі перевищує 93 тисячі людей, померли майже 3,2 тисячі людей, з них близько 3 тисяч - у Китаї.

туризм коронавірус бізнес

Знак гривні
Знак гривні