Греція звинувачує Туреччину в перенаправленні сирійських біженців до ЄС

"Учора було 9 600 спроб порушити наші кордони", - Греція звинувачує Туреччину в активному сприянні мігрантам, які намагаються прорвати кордон Євросоюзу. Єврокомісія готова допомогти Греції з охороною кордонів.

Заступник міністра оборони Греції Алквідіас Стефаніс розповів про спроби біженців прорвати кордон, інформує Цензор із посиланням на Reuters.

"Вчора було 9 600 спроб порушити наші кордони, і їх усіх було успішно відбито", - сказав Стефаніс.

У Міжнародній організації з міграції повідомили, що вздовж грецько-турецького кордону розмістилися 13 тисяч людей.

Греція звинувачує Туреччину в активній підтримці біженців. Пізно ввечері в суботу в автобуси в турецьких містах сідали люди, які прямували до прикордонної з Грецією зони.

"Вони не тільки не зупиняють їх, але й допомагають їм", - сказав Стефаніс про дії влади Туреччини щодо мігрантів.

Міністр міграції Греції Нотіс Міттарачі зазначив, що уряд спробує уникнути масового потоку біженців.

"Ця країна не є безкоштовною для всіх", - зазначив міністр.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що її відомство готове надати додаткову підтримку Греції та Болгарії в охороні їхніх кордонів.

"Нашим головним пріоритетом на цьому етапі є забезпечення повної підтримки Греції та Болгарії. Ми готові надати додаткову підтримку, зокрема, через Frontex на сухопутному кордоні", - написала вона у твітері.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters із посиланням на турецького високопосадовця повідомило, що Туреччина відкрила кордони для сирійських біженців у Європу.

29 лютого президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив, що його країна відкрила кордон із Євросоюзом, пропустивши близько 18 тисяч біженців із Сирії.

конфлікт сирія греція туреччина біженці

Знак гривні
Знак гривні