Ціла ООН засуджує насильство у смт Нові Санжари (ВІДЕО)

Організація Об’єднаних націй засуджує напади на евакуйованих з Китаю в Нових Санжарах і закликає уряд вжити заходів безпеки для всіх, кого торкнулася дана ситуація. Зеленський також прокоментував: "Знаєте, чесно кажучи, ми постійно кажемо, що Україна це Європа, так от вчора, відверто вам скажу, в деяких епізодах здавалось, що ми Європа епохи середньовіччя, на жаль".

В ООН додали, що підтримують заходи українського уряду щодо посилення готовності та реагування на спалах вірусу COVID-19.

У представництві нагадали, що в минулому в ситуаціях зі спалахами хвороб страх і недовіра перешкоджали, а не допомагали реагувати на загрозу. Тому закликали керуватися фактами, а не страхом, раціональністю, а не чутками, і проявляти солідарність.

20 лютого з Китаю в Україну прилетіли 72 людини: 45 українців і 27 іноземців. Чотирьох осіб через симптоми хвороби не пустили на борт (3 українці і 1 казахстанка).

Всі евакуйовані з Китаю перебуватимуть на 14-денній обсервації в медцентрі "Нові Санжари" на Полтавщині.

Через інформацію, що евакуйованих осіб повезуть у Нові Санжари, місцеві мешканці ще з вечора 19 лютого влаштували мітинг, а вранці 20 лютого перекрили дорогу і вступили в сутичку з поліцейськими.

Правоохоронцям довелося відтісняти протестувальників, щоб доправити евакуйованих у медичний центр. У сутичках із протестувальниками постраждали 9 поліцейських.


ПЦУ закликала земляків, аби страх перед хворобою не затуманював розум і не забирав милосердя

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

оон полтавщина протест медицина

Знак гривні
Знак гривні