Наглядову раду Суспільного хочуть монополізувати, зареєструваши як окремі організації різні осередки однієї - НСЖУ

Цікава ситуація тут намальовується. ІМІ подало заявку на участь у конкурсі в Наглядову раду Суспільного. На сайті Нацради вивісили список усіх організацій, що зареєструвалися до участі. Ми його почитали і просто порадувалися, - іронізує Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації та представниця "Репортерів без кордонів" в Україні.

Виявилося, що на конкурс подалися "стройними рядами" понад 20 регіональних організацій НСЖУ, які є її місцевими творчими осередками та створені за адміністративно-територіальним поділом.

Подалися як окремі організації.

То навіщо тоді проводити конкурс? - запитує Романюк. - Національна спілка журналістів України по суті автоматично отримує монопольне право визначати представника до Наглядової ради Суспільного.

А в принципі, це ж супер ідея. Тоді всі конкурси можна так рейдерити, чого б не реєструвати районні, сільські осередки? У кого більше, хто більший монополіст - той пройшов. Красиво, правда?


Звернення ІМІ щодо монополізації з боку НСЖУ

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал змі

Знак гривні
Знак гривні