Е

Екс-мер Києва Омельченко насмерть збив людину на пішохідному переході. Міністр Луценко переймається - а може, це не він? (ОНОВЛЕНО)

Народний депутат, колишній мер Києва Олександр Омельченко увечері в середу, 25 листопада, на пішохідній зебрі збив людину, яка від отриманих травм померла на місці.

Надзвичайна подія сталася о 21:30 на виїзді із села Чапаївка, біля зупинки громадського транспорту "Віта-2". Позашляховик, за кермом якого був Омельченко, за слів свідків, збив людину прямо на пішохідному переході.

Зі слів свідків, чоловік, на вигляд близько 50 років, переходив дорогу по "зебрі". Від удару машиною пішохода відкинуло за перехід на кілька десятків метрів. Лікарі швидкої допомоги вже нічим не могли допомогти постраждалому - смерть настала миттєво.

Зі слів місцевих мешканців, місце, де сталася трагедія, було чудово освітлене, там були розмітка та відповідні знаки.

ТСН

Доповнено 27.11

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що пішохода збив не Олександр Омельченко, а хтось інший.

Про це він заявив в коментарі журналістам, повідомляє УНІАН.

"Зараз потрібно встановити, що було причиною смерті громадянина. Якщо причиною був автомобіль пана Омельченка – це один шлях розвитку (справи), якщо інший автомобіль на зустрічній смузі – це інший шлях. Слідство встановить причинний зв`язок смерті й інші нюанси, необхідні для пред`явлення звинувачень", - сказав Луценко.

Міністр повідомив, що в даний час слідство намагається встановити особу загиблого. "Про жодні передчасні звинувачення я зараз не можу говорити", - наголосив він.

Луценко додав, що Омельченко дав усі необхідні свідчення слідству.

"Єдине, що я можу сказати – автомобіль рухався зі швидкістю близько 70 км, і за кермом був тверезий депутат", - сказав Луценко.

За інформацією прес-служби Управління ДАІ Києва, народний депутат Омельченко 25 листопада близько 21.20 на Столичному шосе неподалік від зупинки громадського транспорту "Віта-2" на смерть збив пішохода.

Рухаючись на власному автомобілі "Міцубісі-Паджеро" з боку Кончі-Заспи у напрямку Києва, депутат вчинив наїзд на 48-річного чоловіка, який переходив проїжджу частину дороги зліва направо по ходу руху автомобіля. Від одержаних тілесних ушкоджень пішохід помер на місці події.

омельченко аварія київщина влада

Знак гривні
Знак гривні