Б

Бикоко в масах: світ подобової оренди у Києві. Жесть за 300 баксів на добу

У оголошеннях про оренду vip-апартаментів прекрасне все: і ціни, і фотографії, і опис. На цінах зупинятися довго не буду, скажу лише, що у процесі мого дослідження я виявила, що не всі квартири, які здають в оренду за 2500 гривень на добу, є VIP. За моїми спостереженнями рівень віайпішності визначається кількістю наркоти, яку з'їв дизайнер інтер'єру у процесі роботи над проектом і звичайно тим, наскільки помітно, що наркоту він таки споживав.

Радикальний критик: Тетяна a.k.a. marmuletka, "РАГУ.ЛІ" в рамках проекту "Естетика сучасної України"

Скажу чесно, коли починаєш вчитуватися в оголошення, виникає відчуття, що вони в свою чергу вчитуються в тебе. Та що там вчитуються! Влучні й оригінальні рекламні фрази буквально вгризаються у підкірку і можливо назавжди залишаться з вами. Немає жодного сумніву, у більшості тих, хто пише рекламні оголошення подобової оренди, загинув поет, причому не один, і щоб ви в цьому теж переконалися та сповна насолодилися цим високим стилем, цитати я наводитиму без перекладу і виправлень.

Впевнена, навіть якби я просто зробила підбірку з цитати і фото, у мене все одно вийшов би першокласний матеріал, втім все ж я буду додавати коментарі і від себе, надто вже велике враження я отримала від побаченого. Тож давайте не будемо зволікати і заглибимося з чудовий лінгвістично-неповторний світ подобової оренди. Якщо ви тільки починаєте шукати квартиру, то першим, що ви прочитаєте в оголошеннях буде, наприклад, таке:

"Квартира в отличном состоянии, отремонтирована недавно, дорого и с участием авторского дизайнерского мастерства".

"Сама квартира отличается великолепным ремонтом в современном стиле, с привлечением авторского дизайна и множеством ярких инноваций в интерьере и отделке".

"Абсолютно невообразимый авторский дизайн интерьера с применением самых последних инноваций в ремонтах квартир".

"Выполнен ремонт с авторским дизайном интерьера, что превратило квартиру в подлинный шедевр дизайнерского искусства. Здесь все дышит респектабельностью и роскошью".

"Фотографии и описание этой квартиры были размещены в самых элитных журнальных изданиях по элитному ремонту и креативному выполнению задумок дизайнера".

Виявилося, що квартири в Києві дуже привітні. Вас зустрінуть не лише ті, хто забере у вас бабло за оренду, а ще й, наприклад, коридор - "вас встретит коридор в конце, которого разместился аквариум". Ба більше! Вас зустріне не лише коридор, вас чекатиме стеля - "эта квартира с авторским дизайном достойна самых высоких похвал, Вас ждут просторные комнаты, интересные фигурные потолки с элементами натяжных потолков".

Стелі українських квартир - справжня біда. Зважаючи на те, що стеля - це перше, що ми бачимо, коли відкриваємо очі зранку, багато людей мають шанс отримати психологічну травму вже після першого дня оренди. "Интересное дизайнерское решение по гипсокартонным конструкциям и цветовой гамме очень радует взгляд". Тішить просто невимовно!

Цікаво, що найбільшою розкішшю вражають не багатокімнатні апартаменти, а однокімнатні квартири. Таким чином власники компенсують малих розмір нерухомої власності за аналогією до чоловіків з комплексом Наполеона.

Маленька площа обмежує, тож рекламщикам доводиться вдаватися до інтер'єрних та лінгвістичних вибриків, щоб зробити помешкання більш привабливим - "в центре гостиной, не мудрствуя лукаво, размещается роскошная двуспальная кровать, окруженная креслами, LCD-телевизором с другой мультимедийной техникой". Ви оцінили оце "не мудрствуюя лукаво"? Це ж просто шедевр!

З вітальнями у багатокімнатних квартирах теж не все так просто. По-перше, не забуваємо про нарко-фантазії дизайнерів і власників - "розовый диван и кресла, стеклянный столик, плазменный телевизор прекрасно сочетаются с фиолетово розовыми стенами".

По-друге, ви можете заселитися у чесно орендоване помешкання, а там вже до вас хтось "расположился" - "в гостиной удобный мягкий угловой диван расположился напротив огромного плазменного телевизора, кондиционер". Причому, перед вами на повному серйозі відкривається перспектива стати рабом дивана, який не лише "располагается" але і "располагает" - "роскошный белого цвета огромный кожаный мягкий уголок располагает к отдыху перед ним". Ну ви зрозуміли, відпочивайте перед диваном.

Хоча у деяких з квартир диван більш поблажливий, він може навіть допомагати вам, разом з кріслами і вітальнею - "огромная гостиная с арками и очень удобными диваном с креслами помогут Вам просматривать любимые телепередачи и фильмы на большом телевизоре".

По-третє, окрім дивану і вас у вітальні може розміститися ще багато чого і вам навіть пощастить, якщо це буде тільки телевізор - "в зоне сна двуспальный диван, напротив которого для Вашего удобства на стене разместился телевизор, подключенный к спутниковому и кабельному телевидению", бо до телевізора може приєднатися вся його сім'я - "телевизор расположился в прекрасной современной деревянной стенке. Вместе с телевизором там расположились музыкальный центр, кабельное телевидение и интернет, кондиционер, проигрыватель дисков".

У якості бонуса вас також може чекати "безкоштовний" wi-fi. "Особой изюминкой апартаментов является современный и абсолютно бесплатный интернет WI-FI!" пишуть зі знаком оклику у рекламі квартири, за один день проживання в якій беруть 180 доларів. Ха-ха. Можна сказати, що у вай-фая просто-таки мінусова вартість.

А іноді разом з фай-ваєм може пощастити отримати абсолютно психоделічний килим. І вже не дуже зрозуміло, що краще - сидіти в Інтернеті чи втикати в отаке от диво під ногами.

Кухня. Кухні в квартирах з подобовою орендою теж несамовито тішать. Найчастіше їх і кухнями не назвеш, це просто якість ікебани.

І це не в останню чергу завдяки зусиллям дизайнерів, які часто-густо пропонують відверто революційні рішення. Одна з таких ідей змусила мене плакати від сміху протягом 5 хвилин. Оцініть - "кухня и спальня по задумке дизайнера - раздельны". Ви уявляєте! Кухня і спальня можуть знаходитися в різних приміщеннях. Занотуйте, будь-ласка.

Хоча, звичайно, так буває не завжди, є такі vip-помешкання, де мікрохвильовки знаходяться в метрі від ліжка, незважаючи на псевдошляхетний стиль оформлення інтер'єру.

До речі, про спальні. "В больших роскошных спальнях уютная обстановка. Кондиционеры, картины, телевизоры, большие, двуспальные кровати будут оберегать Ваш сон". Вперше дізналася про те, що телевізори і кондиціонери можуть оберігати сон.

А ще часом буває, що ви заселяєтеся, а у спальні бац! і зачаїлося ліжко! - "в уютной спальне притаилась широкая кровать с ортопедическим матрасом". Просто якийсь трилер з елементами саспенсу.

І там же десь біля ліжка "в зоне отдыхе Вам будут помогать прикроватные тумбочки". Ну просто не життя, а якийсь мультфільм про Красуню і Чудовисько. Ну і куди ж без балдахіну!

Не менш важливою за вітальню, кухню і спальню є ванна кімната. З ванними кімнатами у київських vip-орендарів все зашибісь, але будьте готові, що у ванній вас теж чекатимуть - "в ванной комнате Вас ждет новая ванна джакузи и отдельная душевая кабина" ну або "ванной комнате Вас ожидает большая гидра массажная ванная джакузи, отдельная душевая кабинка, туалет, биде. Так же впечатляет автоматическая подсветка в стеклянном эксклюзивном умывальнике". Екслюзивний рукомийник і гідра масажна ванна - це не може не заінтригувати. Здається тільки заради цього можна приїхати до Києва і пошукати щастя у світі подобової оренди!

Втім це лише здається, бо є і інші вражаючі речі. Ось, наприклад, одна з них.

Ні, це не мавзолей, це ванна кімната. Щоб ви оцінили розмах, ось вам інший ракурс.

Ну кому не хочеться вилізти з ванної, влягтися на шкіряний диван і розглядати гарненьку плитку. Тепер у вас є такий шанс!

А зустрічаються і такі незрозумілі конструкції!

Ну і насамкінець я залишила для вас квартиру з родзинкою. На жаль, брендованих під Євро апартаментів я не бачила, а от для прихильників Ферарі є нічогенька пропозиція - "если Вы предпочитаете отдыхать в атмосфере бодрости и постоянного притока энергии, Вас непременно заинтересует предлагаемые квартиры посуточно в Киеве недорого. Двухкомнатная квартира с дизайном в стиле FERRARI. Дизайн апартаментов в каждой из жилых зон, включая санузел, строго соблюдает четкую цветовую гамму знаменитого бренда – сочетание красного, черного, белого и желтого тонов".

Завершити опис ВІП-оренди хочеться цитатою, раз вже я так щедро ними розсипалася. Тож "говорить об этой квартире можно бесконечно, а лучше один раз пожить в ней".

Зразок стилю

Але, якщо, якщо зайти на www.airbnb.com і подивитися на пропозиції в межах "українського ВІПу" наприклад, в Лондоні, то в Лондон хочеться ще більше. І це пр тому, що ні на яку віайпішніх і супер-дупер-екстра-клас вони не претендують і коштують часом просто менше ніж 2500 гривень за день, а часом невимовно менше.

Бажаю такого житла собі і вам, і собі!

рагулі бикоко естетика дизайн абзац

Знак гривні
Знак гривні