П

Підприємці проти влади. ОНЛАЙН-РЕПОРТАЖ З АКЦІЇ ПРОТЕСТУ 29 листопада (оновлюється постійно)

18:20 Нові фото.

16:34 Наступна масова акція запланована на четвер, 2 грудня. До цього дня Янукович має або підписати Податковий кодекс, або накласти на нього вето.

15:47 Обличчя протесту. Люди з прапорами, на прапорах напис "Крим". Самі пошили, самі написали. Юрій із Сімферополя торгує спортивним одягом на ринку "Таврія". Має прапор, держак із двох бамбукових вудок, зв"язаних скотчем: "Одну велику не можу везти, побачать, можуть затримати. Тому привіз дві маленькі. Не дуже гарно, самопал, але інакше не виходило".Їх делегація - 24 чоловіка, не тільки з "Таврії", але й з інших ринків. Білети на всіх зразу взяти не змогли, брали по кілька, щоб не здогадалися. Колег, які їхали на машинах до Києва, зупиняли мєнти. І прямо говорили - будете виступати, з нового року не отримаєте ліцензії на торгівлю.

І Крим, і Рим

Відставка, вибори і далі

Біля ВР

Отож

15:30 Янукович, літак продай, 17 мільйонів пенсіонерам віддай. Фото з акції протесту - середина дня.

Як ви думаєте - віддасть?

В акцій протесту теж є обідня перерва. :-)

Без коментарів.

Це не новий розділ податкового кодексу. Це Новий РоздІл ПРОТИ податкового кодексу.

Ворога треба знати в обличчя.

У Місті волі є медпункт

Нардеп Наталія Королевська, фракція БЮТ

14:51 Перед входом до Ради два прапори - український та російський триколор (?!).

14:49 Частина народу мітингує під Радою із криками "Раду геть". Реакції нуль, що зрозуміло - сьогодні Рада не працює.

14:38 Оксана Продан виступає з трибуни: підприємці не можуть стояти за політичні вимоги - вони стоять за свою роботу, проти кодексу.

13:51 Ляшко закликає не йти до Ради: "Там нікого немає". Але його все одно засвистують.

13:49 Люди формуються в колони і йдуть до Ради. Ляшко пробує виступати з трибуни, народ кричить йому "Ганьба". :-)

13:30 Нова серія фото. Протестують Харків, Миколаївщина і ринок "Куяльник". "Місто волі" засипане снігом, підприємці зігріваються чаєм.

Це ще не "рух чаювання", як в США, але вже близько. :-) Чайна самоорганізація в дії.

За нашою інформацією, навколо "Міста волі" сьогодні зібралося близько 15 тисяч мітингувальників

З одного тільки харківського ринку Барабашова прибули близько 200 підприємців.

. Анна Підіпригора з ринку Барабашова (Харків). Торгує рукавичками. Приїхала на мітинг, стоїть із плакатом "Президент! Не думай о народе свыcока". На запитання: "Зараз же якраз час торгувати рукавичками", відповідає: "Я буду тут мітингувати, а то з 1 січня вже не поторгуєш".

Підприємці з Миколаївщини теж на Майдані

"Місто волі"

Дівчата з авторинку "Куяльник" (Одеса). До речі, цей ринок брав участь у найперших акціях протесту проти Кодексу Азарова-Тігіпка

12:45 Проти кодексу виступають не тільки "базарники". Наш кореспондент зустрів групу людей із Старобєльська (Луганська обл)., чий бізнес полягає в "перевізній" торгівлі промисловими товарами по селах. Вони приїздять до віддалених сіл і торгують там. Якщо буде прийнято Кодекс Азарова-Тігіпка, в цих селах торгівля перестане існувати взагалі.

12:18 Виступаючи зі сцени, Олександр Данилюк вчинив провокацію, закликавши людей йти до Верховної Ради, яка сьогодні не засідає.

Він обгрунтовував це тим, що у ВР відбувається засідання Венеціанської комісії, з якою у нього зустріч. На жаль, Венеціанська комісія не займається Податками, а розглядає конституційні питання – це перше, а друге – Данилюка на зустріч з Венеціанською комісією не запрошували.

Народ залишається на Майдані. Данилюк і невелика кількість його прихильників бігають з мегафонами по краю мітингу, і намагаються повести до ВР хоча б частину протестуючих (mistovoli.org)

12:05 Обличчя протесту. Анна Підіпригора з ринку Барабашова (Харків). Торгує рукавичками. Приїхала на мітинг, стоїть із плакатом "Президент! Не думай о народе свыcока". На запитання: "Зараз же якраз час торгувати рукавичками", відповідає: "Я буду тут мітингувати, а то з 1 січня вже не поторгуєш". За її словами, "барабашовських" на Майдані близько 200 осіб.

Ми запитали - а як в'єтнамці, які, як відомо, складають на Барабашова більшість. Нам відповіли - вони теж підтримують акцію протесту, але в Харкові.

11:37 Кількість людей постійно зростає. ПІдприємці з Ровеньків (Луганська область), з центрального ринку: "З Луганщини приїхали на поїзді десь 150 учасників акції. Із Стаханова, Красного Луча. Ми вже тут не перший раз, і не останній. Скільки треба, стільки й приїдемо".

11:10 Ще фото. "Пан Азаров, підрахуй. Що ти нам залишиш? ....!" :-)

10:56 Свіжі фотографії: видно, що люди стоять дуже щільно. За оцінками, на Майдані перебуває не менше 10 тис.

10:22 Свистович: будемо добиватися від влади 1)ветування Податкового кодекса 2) виборів до Ради в березні 2011 року.

На Майдані візуально менше людей, але сотні гріються в підземних переходах та навколишніх магазинах. Безплатно роздають чай, каву, бутерброди.

10:14 На сцену виходять Волинець, Свистович та Продан. Є якась заява?

10:12 Табір збільшився на кілька наметів. Разом з тим є інформація - з Кіровограду вночі їхали два автобуси, їх затримала міліція. Зараз вони прорвалися.

10:07 Повідомлення зі Львова. У понеділок 29 листопада з 11:00 одна зі знакових вуличок Львова, яку ніколи не оминають туристи – вул. Галицька – перетвориться на вулицю Порожніх вітрин. Така-от наочна демонстрація, що буде з малим бізнесом після прийняття Податкового кодексу Азарова-Тігіпка.

10:03 Попри несприятливу погоду - сильний сніг - акцію розпочато. На Майдані йде мітинг, люди поступово підтягуються.

В понеділок, 29 листопада, попри сніг, погану погоду та певні реверанси з боку влади (ка кшталт суботнього візиту Януковича та Азарова в табір мітингувальників та протоколу про ознайомлення з вимогами підприємців, підписаного головою мінфіну Ярошенком), представники українського малого бізнесу знову проводять акцію протесту. Наші кореспонденти, як і в попередні рази, працюють на місці подій, і з їхніх повідомлень ми складаємо наш онлайн-репортаж.

__________________________

Нагадуємо, що сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам наших читачівФінансова підтримка кожного з наших читачів дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані

U336801545841

Гроші на рахунок можна слати і на телефон

096 551 68 93 - це Київстар

Якщо ви зробили пожертву, то просимо повідомити нас по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com і вказати на яку платіжну систему ви переслали кошти

КАТ податки протест самоорганізація влада

Знак гривні
Знак гривні