Н

Нова агітація Тимошенко: просвітницький плач і намагання перебрати голоси Тигіпко

Тимошенко і Янукович розпочали агітаційну кампанію перед другим туром. Янукович продовжує безпрограшний шлях брєжневських заяв про стабільність, а от Юлія Володимирівна вдалася до "просвітянського" залякування і ридання. Якщо піде так і надалі, то вона перетвориться в Ющенка :)

Агітацію роздивлялася: Зінаїда УСТИМ

Фото: Олександр СЕНЬКО

Віктор Федорович нічим новим нас не порадував, старі теми і гасла: «Україна для людей» і все. В метро хлопці з нудним виразом обличчя мляво роздають газету, де регіонал обіцяє киянам особливу увагу.

Тексти цих газет нагадують брежнєвську стилістику промов самого Якуневича Януковича - неспішні афоризми про все і ні про що.

«Чем больше в армии дубов, тем крепче наша оборона», - влучно охарактеризував стиль Фьодоровіча один з користувачів Твіттера.

Тимошенко, ж навпаки розгорнула нову і креативну кампанію. «Знаю, що кожне слово - брехня, а все одно за неї голосувати збираюсь. Хоча спочатку збиралася «проти всіх» голосувати», - почула нещодавно думку виборця.

Цей біг-борд як політичний плакат близький до ідеального. Але хто йому повірить?

Біг-борд Тимошенко. Юлія Володимирівна в образі Богині-оберега

ЮВТ працює на двох напрямках. Перший – підгребти ліберального виборця, який боїться Азарова і хоче реформ, сприятливих умов для бізнесу, чіткого виконання законів.

Виборці цього штибу іноді їздять за кордон і хочуть почуватися там гідно. Багато таких голосували за Тігіпка.

Звідси і постійна Юліна мантра про те, що Тігіпко буде прем’єром.

Звідси ж і свіжі гасла «Обери новий шлях України». Хоча що нового зробила Тимошенко на посаді прем’єра - сказати важко.

Другий напрямок – мобілізація патріотичного електорату. Тут повних ходом йде традиційний для просвітництва позаминулого століття плач за ненькою-Україною при Януковичі: «Україна обернеться в губернію відновленої російської імперії» і так далі в такому ж дусі.

В хор штатних ридателів активно включилися давно забуті персонажі. Серед них - Дмитро Павличко, котрий колись співав оди президенту-Кравчуку, а ще раніше ось так писав про українських націоналістів:

Огидні хробаки

Вовтузяться в багні,

Їх мрії і гадки

Отруйні і гидкі.

Вірш “Націоналісти"

А тут можна почитати цікавий вірш Павличка про патріотичну молодіжну організацію "Пласт".

Цікаво виглядає агітація за Юлю Народного Руху України. Ця організація давно славиться своїм бажанням пропіаритися за чужі гроші. Цього разу вийшло шедеврально:

Оособливо душевно виглядає заклик «Рятуймо Україну, Хлопці» після кампанії «Вона - працює».

І на останок - декілька нових-старих агіток головного регіонала:

"Залізобетонні" борди Януковича залишилися без змін. Його електорат звик до мертвої стабільності

біг-морди янукович політика вибори тимошенко

Знак гривні
Знак гривні