Т

Трофеї. У ЗСУ зараз більше танків, ніж на початку війни (Інфографіка)

Після місяця боїв в ЗСУ стало на 45 танків більше, ніж до початку війни, броньованих машин – на 82 штуки, про це свідчать дані аналітичного центру Oryx. Аналітики відстежують, скільки техніки знищено, пошкоджено і захоплено в кожної зі сторін. Дані Oryx відрізняються від даних нашого Генштабу і зараховують тільки ту техніку, на яку є фото- чи відеопідтвердження.

Ми порахували, скільки техніки захопили у московитів ЗСУ, а також скільки ми втратили (знищено, пошкоджено, занедбано, захоплено). І по більшості позицій наші збройні сили в суттєвому плюсі. Oryx рахує втрати по кожній моделі озброєння, ми їх частково об'єднали та намалювали на графіках найпоширенішу техніку в цій категорії.

1.jpg

Причиною тяжких втрат ворога є стратегія ЗСУ, які уникають прямих зіткнень і завдають високоточних ударів протитанковими ракетами та точкових ударів артилерією, яка часто корегується безпілотниками.

Те, що московити кидають свою техніку, теж має пояснення – широко відомі їхні проблеми з логістикою, адже шляхи постачання російських військ розтягнулися, конвої часто знищують наші сили, тож російська техніка залишається без палива і її зрештою кидають.

Ще один фактор, який допомагає збирати трофеї – це використання сучасних протитанкових ракет, наданих західними союзниками. Якщо вони влучають, піхота на бронемашинах чи екіпаж танку не має шансів вижити, вибух і його наслідки на фото та відео виглядають дуже ефектно. Це деморалізує ворога, який може думати, що краще швидко покинути бойову машину і вижити, ніж ризикувати за мить згоріти.

2.jpg

3.jpg

техніка dataviz зсу інфографіка

Знак гривні
Знак гривні