В

«Вата Шоу». Або як у Полтаві намагаються створити коаліцію ЄС і ОПЗЖ

Приходять якось Степан Бандера та Роман Шухевич до Кремля. На вході нквдшник, почувши їхні прізвища, здивовано питає: “Так вы же украинские националисты, вы же воюете против советской власти, что вы тут делаете?” А йому Степан Андрійович відповідає: “Так, ми українські націоналісти, і воюємо проти окупаційної влади. Але у місті Бориславі треба порихтувати водогін, і ми вирішили про це поговорити з товаришем Мікояном”.

Чи не здається вам цей абзац абсурдним? А от у Полтаві, певно, вважають інакше. Там дуже скоро може статися щось подібне до того, про що написано вище. А саме – місцеві представники «Європейської солідарності» можуть створити «ширку» з партійцями від «За майбутнє» і… представниками ОПЗЖ. (Уточнення, додано 08.01.2021: офіційно коаліції у місцевих радах не створюються, але у реальній політиці спільне голосування за ключові посади в місті означає коаліцію де-факто.)

Йдеться про співпрацю політичних опонентів, що перебувають на діаметрально різних ідеологічних позиціях. Представники двох найбільших антагоністів разом із політичною силою, близькою до Ігоря Коломойського, хочуть поділити посади у міській раді. За інформацією місцевої преси, до ЄС відійде посада секретаря міської ради, ОПЗЖ отримає посаду заступника міського голови з питань ЖКГ, кількома заступниками розживеться «За майбутнє». Все це сприймається як певна фантасмагорія, але, на жаль, реальність цих планів підтверджується заявами деяких новообраних депутатів від ЄС.

«Ніхто не каже, що ми із ними будемо об’єднуватися. Якщо ОПЗЖ буде голосувати за видачу квартир ветеранам — ви будете проти? Якщо вони проголосують за будівництво нового водогону для полтавців, ви будете проти, й нехай г*вно тече вулицями?», – заявив на зустрічі з ветеранами АТО новообраний депутат міської ради Андрій Карпов, відомий також як Андрій Полтава, автор відеоблогу "Вата Шоу". Він, який зробив свою кар'єру блогера на висміюванні Росії та "вати" і був кандидатом у мери міста від ЄС, зараз один із промоутерів створення коаліції з партією російських колаборантів. Але, як стверджують наші джерела, його підтримує у цьому намірі київський офіс ЄС, для якого головне, щоб партія мала більше реальної влади у місті.

Меседжі щодо потрібності "ширки" можна почути і від інших депутатів міськради від ЄС. «Особисто я не хочу співпрацювати з цією антиукраїнською силою, але життя непросте та бентежне, особливо в нашому богоспасаємому місті», – напише ще один представник ЄС Олександр Дедюхін.

Проте кілька місцевих депутатів від «ЄС» поки що відмовляються голосувати за спільні з ОПЗЖ (Росія) і "За майбутнє" (Коломойський) кадрові призначення. Але Карпов, тобто блогер "Полтава", дуже хоче стати секретарем міської ради, тому загроза зберігається.

Питання будівництва нового водогону це, звісно, добре, але ж мають бути якісь засадничі речі та червоні лінії. ОПЗЖ на всіх трибунах і телеканалах розповідає фактично про те, що України не існує, що Росія не нападала на Україну, а в нас громадянська війна. Для них немає ніякого європейського вибору, а Революція гідності – це переворот. ЄС і Порошенко декларують зовсім інші цінності.

Тож постає питання – а де межа подібної «принциповості» представників ЄС? А якщо завтра Путін запропонує відремонтувати водогін у Полтаві – можливо, і на його пропозицію варто пристати?

І ще одне – ядро виборчого електорату «Європейської солідарності» складають принципові і патріотичні виборці, що давно і однозначно зробили свій вибір. А буквально за кілька годин після створення подібної «ширки» між «Європейською солідарністю», «За майбутнє» і ОПЗЖ про неї знатиме вся Україна. Всі «добрі друзі» ЄС, зокрема і канали Медведчука, точно не втратять можливості донести цю інформацію до найширших верств українського суспільства. Це стане ще одним потужним аргументом у добре вибудованому сценарії про «договорняки» патріотичних сил і що «всі однакові». Сценарії із деморалізації патріотичного виборця з усіма електоральними втратами для ЄС і Порошенка, яким і без цього потрібно подолати велику недовіру. Так що, певно, в «ЄС» варто добре подумати, що для них є більшим пріоритетом – місце секретаря полтавської міськради чи довіра виборця, яка завойовується важко, але дасть перемогу на наступних президентських виборах.

1.jpg

Автор «Вата шоу» Андрій Карпов хоче створити коаліцію з ОПЗЖ.

Більше деталей тут і тут

Поки готувалася стаття, нам стало відомо, що вимальовується новий варіант коаліції, де немає ОПЗЖ, але є "Свобода". Але тим із депутатів ЄС, котрі не зраджують принципам, потрібна підтримка Порошенка.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

опзж євросолідарність вибори-20 політика Полтава

Знак гривні
Знак гривні