Українцям допомагатимуть кидати курити (ІНФОГРАФІКА)

За результатами загальноукраїнського опитування курців, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у вересні-жовтні цього року, в Україні існує значна потреба у сервісі з надання професійної допомоги у припиненні куріння:

77% респондентів опитування вважають створення такого сервісу з надання доступної допомоги потрібним.

Таку ж думку поділяють навіть 60% з тих, хто самі поки що не бажають відмовлятися від куріння.

В той же час 69% опитаних курців висловили бажання кинути курити, 70% респондентів-курців вже робили принаймні одну спробу.

При цьому 34% курців хотіли би відмовитися від вживання тютюну протягом найближчого місяця, а більше половини з них (або 23% від усіх опитаних) вже самостійно роблять спроби кинути курити або шукають сторонньої допомоги.

Українські курці готові користуватися різноманітними сучасними засобами отримання поради та допомоги: 21% респондентів, які планують кинути курити, зазначили, що в процесі відмови від куріння вони готові користуватися веб-сайтом для отримання допомоги у відмові від куріння, а 19% - телефонними консультаціями. Майже 30% хотіли би звернутись за допомогою до лікаря або психолога.

17-го листопада, у Всесвітній день відмови від куріння, відбулася прес-конференція, під час якої було представлено проект зі створення національного сервісу для надання допомоги у припиненні куріння. Це ініціатива, яка впроваджується громадською організацією «Життя» в рамках спільного проекту Міністерства охорони здоров’я України та Бюро ВООЗ.

За матеріалами ГО "Життя".

Блог: Народні ТЕКСТИ медицина суспільство

Знак гривні
Знак гривні