"Свідки Слова" везуть на Форум видавців нову антологію "12"

Уже скоро, фактично днями, у Львові стартує Форум видавців. Для мене він буде першим і, маю надію, - плідним. Братиму участь у двох презентаціях.
Перша: представлення оновленої антології прози "12" літературного угруповання "Свідки Слова". Маю радість бути упорядником цієї збірки. Перший наклад вийшов ще в лютому 2016 року. Другий от-от привезуть із друкарні. Публікує - видавничий дім "Пенмен".

За великим рахунком це вже інша книжка. Два нових автора: іронічно-саркастична й трошки трагічна Марина Єщенко. А також письменник і перекладач із Чехії Олексій Севрук, який переклав чеською твори Юрія Андруховича й Сергія Жадана. У збірці публікуємо його оповідання "Проект". Загалом до оновленої антології увійшли 20 нових творів. А також шаржі художника Аркадія Павленка й фотовставки з нашими прекрасними фізіями й біографіями.

Так виглядатиме обкладинка антології. Несподівано. Мовляв, до чого тут Шевченко? Ще й у сучасній кав’ярні.
На це питання відповість дизайнер видавничого дому «Пенмен» у Львові.
Мені ж він відкрив лише деякі подробиці задуму. Наприклад, між малюнком на обкладинці й оригінальним автопортретом 12 відмінностей...
Ну і ще одна «містична» деталь. Це робота сучасного художника-графіка Тараса Шевченка! У парі з Віталієм Сердюковим.

Презентація відбудеться 17 вересня о 14.00 у культурно-мистецькому центрі "Дзиґа". Автори читатимуть уривки з творів під музику кларнетиста, спілкуватимуться з глядачами, підписуватимуть книжки.

Одразу ж після презентації антології, о 15.00 у "Дзизі", ми з Мариною Єщенко презентуємо наші книги. Мою "Тіні на сходах", і її - "Поговори зі мною". Обидві книжки потрапили до короткого переліку премії імені Олеся Ульяненка. До речі, лауреатів премії оголосять також на Форумі видавців.
Отже до зустрічі у Львові!

Блог: Сергій Демчук

Знак гривні
Знак гривні