Досить скиглити - час обирати

Якби люди слухали і робили те, що їм казали в січні-лютому 2014 на Майдані Порошенко-Яценюк-Кличко, то ми б і досі мали президентом Януковича.

Не розумію стенаній та страждань багатьох активістів, журналістів, блоґерів про те, що блок Порошенко злив мажоритарні округи, що по ним проштовхують колишніх регіоналів, різних олігархів, корупціонерів та казнокрадів.

Ну так - злив. Так - проштовхують. А що ви хотіли від колишнього міністра в уряді Януковича, який 1998 році балотувався в одному списку з Медведчуком та Шуфричем? Щоб він всіх своїх друзів посадив? Він же не Лі Куан Ю.
Він їх тільки на нові посади може посадити. Або в депутати допомогти пройти.

Все інше - люстрацію, очищення влади, обрання та підтримка нових незаплямованих політиків - треба буде робити нам самим. І лише особисто.
Ніхто не допоможе.

Тільки самоорганізація, і тільки активна ініціатива знизу.
Інакше стара система знову переможе.

От, наприклад, в Києві - столиці України, місці перемоги Майдану, по округам від блоку Порошенко йдуть хто завгодно, але тільки не найкращі політики.

Тому пропоную звернути увагу на наступних кандидатів:
Округ № 211 - Микола Даневич
Від "Народного фронту" балотується Микола Даневич, якого підтримують багато громадських активістів та представників Майдану.
Від партії влади "блоку Порошенко" балотується Євген Рибчинський, а від "Батьківщини" - багаторічний депутат Сергій Терьохін.

Округ № 212 - Тетяна Монтян
Зі всім злом столиці та за пропаганду прозорих прав власності й майнових реєстрів бореться лідер партії "Спільна дія".
Ще одним представником "нової хвилі" в політиці є кандидат від "Сили людей" Любомир Чорній.
Офіційним кандидатом від влади, висуванцем блоку Порошенко є Віталій Сташук, а неофіційним вважається Володимир Гончаров, директор "Епіцентр К".

Округ № 213 - Борислав Береза
Самовисуванцем по округу йде речник "Правого сектору".
Посвідчення депутата також хочуть отримати Володимир Яворівський від "Батьківщини", Анатолій Карпенко (головний спеціаліст, ПАТ "Полюс", безпартійний) від блоку Порошенко, Михайло Іщенко (перший заступник директора, КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду" Деснянського району) від "Народного фронту, Ярослав Биструшкін від Радикальної партії Ляшка, і Юрій Андеєв від "Волі" та "Самопомочі".

Округ № 214 - Віктор Чумак
Чи не єдиний округ в столиці, де висуванця блоку Порошеко підтримують й активісти Майдану.
Своїх маловідомих кандидатів виставили "Батьківщина" та Радикальна партія.

Округ № 215 - Андрій Іллєнко
Депутат від "Свободи", який 2012 переміг регіонального ставленика, колишнього секретаря Київради Герегу.
Самовисуванцем йде Едуард Багіров, від "Демократичного Альянсу" Вадим Васильчук.

Округ № 216 - Ксенія Ляпіна
Ляпіна балотується від Народного фронту. 2012 року у важкій боротьбі вона перемогла регіонала, члена команди Черновецького Олександра Супруненка, який знову рветься до ВР.
Від блоку Порошенка міністра ЖКГ часів прем’єра Тимошенко - Олексій Кучеренко,

Округ № 217 - Андрій Білецький
Ставленик демократичних сил, командир "Азова" протистоїть регіоналу та члену команди Черновецького - Вадиму Столару.
Громадянська позиція висунула чомусь саме тут (чи не на єдиному окрузі в Києві) свого представника - президента "Благодійного фонду "Розвиток Оболоні" Руслана Руденко.

Округ № 218 -
Від блоку Порошенко - Володимир Ар’єв, "Демократичний Альянс" - Роман Михайлов, "Воля" + "Самопоміч" - Олексій Герман.

Округ № 219 - Володимир Бондаренко
Представник "Батьківщини" протистоїть колишньому негласному кандидату від влади Януковича, якого 2012 року підтримували регіонали, Олександру Третьякову, що тепер іде від нової партії влади "блоку Порошенка".

Округ № 220 -
Від Народного Фронту - мільйонер В’ячеслав Константиновський, блоку Порошенка - тимчасово безробітний Івана Фіщенко, син політтехнолога "Удару" Дмитра Фіщенка. Самовисуванцем йде редактор "Бульвару" Дмитро Гордон.

Округ № 221 - Леонід Ємець
Від Народного фронту тут балотується переможець 2012 року нардеп Леонід Ємець.
Блок Петра Порошенка висунув соратницю Сергія Тигіпка, дочку екс-нардепа від Блоку Литвина, адвокатшу Королевської Олександру Павленко. Самовисуванцем йде колишній "Ударівець" Ярослав Діденко, від Радикальної партії Ляшка - Ганна Гросу, від "Демократичного Альянсу" - Олексій Марценюк.

Округ № 222 - Артем Стельмашов
Стельмашов йде від "Воля" + "Самопоміч".
Від блоку Порошенка - депутат Дмитро Андрієвський, помічник якого Максим Шкуро є головою Солом'янської РДА.

Округ № 223 - Юрій Левченко
Юрій Левченко від "Свободи" протистоїть фальсифікатору та корупціонеру Пилипишину.
І можна було б активно підтримати свободівця, якби не питання: що зробив знаний юрист Левченко, щоб засудити тих членів ДВК, ОВК, що під відеокамери 2012 року сфальшували вибори?
Коли в кінці 2013 року були перевибори по округу, а на Майдані було більше 100 000 активістів, чому кандидат Левченко не організував виборчий процес так, щоб на кожній дільниці не було жодної фальсифікації?
Про те, що Пилипишин і цього разу робить все, щоб стати депутатом свідчить і наявність аж двох технічних "Левченків" на окрузі, й висунення від блоку Порошенко колишнього заступника Пилипишина. па активістів занурила Пилипишина у сміттєвий бак біля ЦВК, з тим щоб не допустити до реєстрації. Незважаючи на це кандидат був зареєстрований.
Від "Ми Українці" йде Володимир Огризко, від "Демократичного Альянсу" Олексій Омельянчук (знявся на користь Левченка), самовисуванцем - Олександр Ольшанський.

Блог: pbest кандидати вибори верховна рада

Знак гривні
Знак гривні