Поки Україна просить Естонія купує

Естонія вже зараз робить те, про що я писав http://texty.org.ua/pg/article/textynewseditor/read/52761/Ukrajina_maje_kupyty_v_SShA_protytankovi_zasoby?a_offset=ще в березні 2014-го: купує надсучасні американські ПТРК "Джавелін". Тоді ще не було вторгнення і Гіркін з компанією в Славянську зявився тільки через два тижні. І ще дуже довго після цього в терористів не було жодної серьйозної бронетехніки. Але вже тоді потреба в закупівлі сучасних ПТРК була очевидною.

Детально про угоду: http://bmpd.livejournal.com/1020228.html. Сума угоди 55 млн. дол. За цю суму Естонія отримає 120 комплексів. Для Естонії це дуже багато. Це багато навіть для України.
Вартість одиниці значно нижча аніж в моєму дописі. Це пояснюється насамперед доволі невеликою кількістю ракет в комплексі - по 3 на комплекс. Але це не проблема. Ракети можно докупити пізніше.
Поставка намічена на 2016 рік. Але і це не проблема - в Естонії поки немає російских танків.

Життя не вчить українських військових та політиків НІЧОМУ. Для них і зараз потреба в подібних закупівлях НЕ очевидна. Мимоволі розумієш : жирафа, якій доходить на третю добу, порівняно з ними дуже просунута істота... Президент бліє про "непотрібність" летальної зброї. Що не заважає йому клянчити цю саму зброю раз по раз. Місяцями. Меле про якісь кулемети ... Ну невже за півроку не дійшло: безкоштовно не дадуть? Купуй! Це було очевидно ще в березні! Перли міністра оборони взагалі за межами здоровою глузду.

І найгидотніше в цьому ось що: за тупість цих "високих панів" гинуть наші кращі хлопці. Бо саме їм доводиться боротись з російською бронетехнікою примітивними совковими ПТРК та гранатометами. Хлопці платять за жадібність і тупість "панів" своїм життям. Кожного Божого дня.

Блог: Aleks армія

Знак гривні
Знак гривні