Шановний пане Президенте !

Вже не перший рік триває оголошена особисто Вами війна із корупцією...
Все більше і більше засоби масової інформації рясніють повідомленнями правоохоронних органів та прокуратур про затримання посадовців різних рангів за хабарі. А їх суми, вилучені під час затримання, дивують українців своїми розмірами та чиновницькою нахабністю.
Зовні здається, що й справді йде справжня війна з хабарниками. Але за даними соцопитувань чомусь все більше українців заявляють про бажання вийти на вулиці і протестувати проти тотальної корупції в державі.
Корупціонерів та хабарників не стало менше, і здається, що їх кількість тільки зросла. Більшість громадян вважає, що найбільшу роль у цьому відіграє судова система. Якщо проаналізувати кількість кримінальних справ по хабарництву, направлених правоохоронними органами до суду, і кількість реально засуджених хабарників, то це, як кажуть в Одесі, «большая разница».
До судів надходять тисячі справ, розгляд яких тягнеться роками або взагалі припиняється. Таким чином, уся робота правоохоронців та прокуратури в антикорупційній війні нівелюється. Ось де захований «корінь корупційного зла».
Факти, як відомо, річ уперта і говорять самі за себе. Візьмемо, наприклад, справу ніжинського мера Михайла Приходька. Його заарештували ще у 2008 році за отримання хабаря у розмірі 60 тисяч доларів США. Справу проти чиновника порушив заступник генпрокурора Рінат Кузьмін. Правоохоронці гучно прозвітували про свій успіх, а люди повірили в те, що боротьба з хабарництвом в Україні існує. Але їх віра згасла, коли за розгляд справи взялися суди.
Сьогодні кримінальна справа щодо ніжинського мера Приходька й досі блукає коридорами та кабінетами служителів Феміди. У простих людей виникає запитання: «Навіщо міліції, прокуратурі, іншим спецслужбам ловити хабарників, якщо українське правосуддя не може встановити для них покарання вже більше 5 років?».
Можливо, дешевше для українського бюджету, аби хабарники й надалі працювали та продовжували отримувати свою «мзду»?
Шановний Вікторе Федоровичу, боротьба з корупцією та хабарництвом, які Ви обіцяли випалювати «каленим залізом» так і залишатиметься на паперах звітів, поки українці не побачать реальних результатів. Один суддя-засівальник Зварич за декілька років - дуже мало для того, щоб ми повірили у те, що з корупцією дійсно боряться.
Закликаю Вас бути гарантом наших прав, почуйте свій народ і захистить його від хабарників-корупціонерів.

Блог: Bilousenko корупція чиновники президент боротьба хабарництво

Знак гривні
Знак гривні