Найбільше чайових на Євро-2012 лишали італійці, французи та корейці

Сподівання офіціантів, та ресторанів в цілому, збагатитись за період Євро не здійснились. Заклади всеможливих сфер діяльності, які так ретельно готувались до Євро, підраховують свої прибутки і вирішують чи була варта гра свічок. Найбільші «ставки», без сумніву, робили заклади ресторанного та готельного господарства. Про те, чи легко було туристам прощатись зі своїми грошима читайте далі.

Аня Мазарчук, студентка третього курсу Київського національного університету культури і мистецтв. Працює офіціанткою.

Працюючи в одному з ресторанів японської кухні в центрі Києва, в безпосередній близькості до фан-зони, я мала змогу бути постійно в епіцентрі подій. Можу сказати, що особливого ажіотажу з боку туристів не було. Значний потік іноземців спостерігався лише в дні матчів у Києві. Спілкуючись з іноземцями, я дізналась, що ціни в більшості
ресторанних закладів їх влаштовують і середньостатистичний європеєць може з легкістю собі дозволити відпочинок навіть в недешевих, як для українців, ресторанах. Ситуація з чайовими була прямо-таки протилежною.

Значна частина туристів не залишала чайових. Більшість з них були впевнені, що чайові входять в рахунок. Інша частина туристів залишала в знак вдячності офіціанту 10% від рахунку (так, як прийнято в Європі). В трійку найщедріших націй увійшли італійці, французи та корейці. Найскупішими на чайові виявились шведи, німці та наші північні сусіди – росіяни.

Також слід відзначити, що іноземні відвідувачі з недовірою ставились до рахунків, оскільки вони були надруковані українською мовою. Це ще один недолік в підготовці ресторанів до приймання великої кількості туристів.

Отже, можна сказати, що сподівання офіціантів, та ресторанів в цілому, збагатитись за період Євро не здійснились. Зростання прибутку мало місце, проте не було значним. Але нам вдалось збагатитись враженнями! ))) Більшість українців залишились задоволеними, що головний чемпіонат Європи проходив в нашій країні, тому буде справедливим сказати, що «дні Європи в Україні» пройшли на славу.

Блог: Народні ТЕКСТИ євро-12 ресторан

Знак гривні
Знак гривні