Відкриття...

Несподівано для себе я зробив особисте відкриття. Сталося це на грунті обговорень і оцінок вчинку студентки КМА, що дала ляпаса одіозному міністру освіти Табачнику. Воно полягає в тому, що злиденне й безправне життя українців у неукраїнській державі є платою за цивілізовані методи боротьби за свої права. Саме на нецивілізованості й низькій культурі "методу ляпаса" наголошувала більшість. Чому висновок саме такий... Я досить часто спостерігаю вкрай нецивілізовані методи боротьби європейців за власні права. Різні. Чи економічні, чи соціальні, чи культурні... Адже вони поводяться, як справжні варвари в певні короткі проміжки часу. Оскільки вони живуть значно краще з різних кутів зору за українців, то звідси й висновок. Тобто, за цивілізованість у методах відстоювання прав, ми платимо тотальними злиднями, огидною корупцією, процвітаючою аморальністю і далі за списком... Таке-собі замкнене коло, коли протестувати нецивілізовано ми вважаємо нижче власної гідності, яку ми віддали розтоптати негідникам.
І не звинувачуйте мене в лівацтві:) Я не лише греків чи іспанців мав на увазі серед європейців:) Он подібними до європейців виявились "афганці". Трошки побешкетували і відразу перейшли до цивілізованих методів вирішення питання через перекроювання бюджетів. Думаєте, їх цікавитиме за рахунок яких статей і категорій їм залишать пільги? Чи то за рахунок освітян і держзамовлення для КМА, чи за рахунок припинення виплат дітям війни, які не в силі штурмувати ВР... Сподіваюсь, що ніхто з них не запідозрив владу в тому, що вона стане жити скромніше? Та чинять афганці досить ефективно. Хоча і вкрай нецивілізовано. Але ж, не подобається мені ота стусанина, перекошені обличчя, пошкоджене майно... Нам би, як індусам, сидіти, протестуючи вперто, на людному місці і терпіти стусани та заміняти того, кого відтягли ледве живого... І дотерпіти... І примусити вважати нас людьми і повернути нашу гідність. Але ж ми несміливі, неідейні, нежертовні і тому знайшли для себе прийнятну назву - "цивілізовані".
Але ж це - брехня. Рано чи пізно ми сублімуємо потяг до волі й до гідного життя безглуздим руйнівним бунтом.
Для чого це я пишу? А щоб спробувати пригальмувати балачки й оцінки щодо тих чи інших методів. Вважаєш афганців паразитами, а студентку - хамкою, вчини чесно, морально і, що важливо, - ефективно. З часом зрозумієш, що ні бунт ні ортодоксальна "цивілізованість" у чистому вигляді є недієвими і шкідливими. І що в цій країні, як не крути, хочеться жити і пільговикам і студентам, і євреям і українцям, і чиновникам і митцям, і, як не дивно, мільйонерам і мільярдерам з професійними бомжами. Такий-собі Український Ковчег:)))

Блог: Онисько

Знак гривні
Знак гривні