Пишемо про закордон? Про наші враження? Українською?

У російськомовному інтернеті є проект "Заграница" - а ми чим гірші?

Багато хто з нас бував за кордоном. А хтось там взагалі живе) Відповідно, залишаються враження про "чужі краї". Ними хочеться поділитися. Ми й ділимось - на блогах, на форумах... А Артем Чапай взагалі видав книжку про свої подорожі Мексикою.

Але чому б не зібрати усі ці дописи у один віртуальний проект?
У російськомовному інтернеті є проект "Заграница" (http://World.Lib.ru/). Люди, що відвідали інші країни, постять там свої нотатки. Якщо ви цікавитесь Аргентиною чи Південною Африкою, то не зле почитати "враження очевидців".

Нажаль, українською нічого подібного немає. І це прикро. Усі, хто (як я) походять з російськомовного середовища, але симпатизують українській, хоч раз у житті зіштовхувалися із двома проблемами:
1) Російською написано багато цікавого, на різні теми. А цікаві україномовні тексти доводиться довго розшукувати. Українською пишуть на патріотичні теми. А на звичайні, повсякденні - більше російською. Тобто, якщо вас цікавить українська громада Ванкуверу - то це українською, а якщо саме місто Ванкувер - то більше шансів знайти інфу по-російськи.

2) Багато хто пише російською, бо "українською не буде читачів". Особливо, на "неукраїнські" теми - на приклад, про історію та культуру інших народів.

Тож варто б створити україномовний "клуб мандрівників" :) Чи то україномовну бібліотеку "Країни світу" :)

В нас тепер є така можливість. На Текстах можна створити низку блогів і об'єднати у одну групу (на приклад, "Світ"). Сортувати не за блогером, а за країною. До речі, це не важко зробити за допомогою тегів: пишете статтю про Мексику - ставите тег "Мексика"...

Що скажете?

P.S. Є ідея помічати такі статті тегом "World" (а далі - через кому - назва країни, про яку йдеться у дописі)

Блог: Євген Лакінський світ

Знак гривні
Знак гривні