З громадськістю рахуються до того часу, поки в парламенті є опозиція

"Коли вбивають лисицю заєць плаче", - каже китайська приказка. Логіка проста: наступним буде заєць. Влада показово йде на поступки громадськості (як з узгодженим закнопроектом про інформацію, чи ветуванням податкового кодексу), міліція вибачається перед журналіставми до того часу поки в парламенті є опозиція.

Тільки її не стане, розмова буде іншою: журналіста затримує "Беркут", а далі його ніхто більше не бачить. Кроком до тако світлого майбутнього буде "посадка" Тимошенко.

Громадськість не представляє загрози для Регіонів, тому що вона не може забрати у них владу, адже за неї не можливо проголосувати в бюлетені. Вони бачать загрозу в опозиції, котра теоретично може виграти вибори (наразі це БЮТ), і мочать її усіма доступними методами.

Тому принципово важлива співпраця політичної опозиції і громадських активістів.

Інша справа, що опозиція в особі БЮТу поводить себе настільки безприниципно, що співпрацювати з нею вкрай важко. Останній приклад - протести підприємців. Замість того аби співпрацювати з підприємцями політики намагалися їх використати.

Громадськості варто перебороти зневагу до політиків, а опозиціним політикам нарешті навчитися поступати з людьми по людськи без брехні і маніпуляцій.

Блог: Роман Кульчинський політика

Знак гривні
Знак гривні