Після порівняння даних ОБСЄ та ООС про обстріли з боку окупантів - ООС дає точнішу інформацію (ІНФОГРАФІКА)

Засновник та волонтер міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Роман Бурко пояснив, чому волонтери вирішили оприлюднити порівняльний аналіз звітів ОБСЄ та прес-служби ООС:


ОБСЄ фіксує більше обстрілів зі сторони окупантів, ніж про це повідомляє прес-центр ООС (ІНФОГРАФІКА)

Щоб збільшити графіку, клікніть на неї
На графіку один населений пункт чи напрямок, на якому зафіксовано обстріл, позначений як один випадок порушення перемир'я.

Автори дослідження вважають:

Cаме занижені показники — 0 або 1 обстріл з боку окупантів та ворогів, які подавали офіційно ООС — і є проблемою. Бо як можна тоді відкривати вогонь у відповідь, якщо був офіційно «0», хоча насправді по нам гатили вороги? Це або дурість, або якесь тупе збочення, подане зверху в межах інформаційної підтримки «переможного перемир’я». Мир або є, або його нема, як казав колись один знайомий ротний: «не можна бути наполовину вагітним».

Щоб збільшити таблицю, клікніть на неї

Повне порівняння повідомлень читайте тут.

Не може бути такого, щоб ОБСЄ, які не на всій лінії розмежування бувають і чують та бачать набагато менше, ніж солдати, по яким прилітають ворожі міни, повідомляли щодо більшої кількості порушень та про обстріли від бойовиків, ніж наш власний прес-центр ООС!

Не ображайтеся, панове офіцери прес-центру, ми вас дуже любимо — і тому наші волонтери перекладають англійською кожне ваше зведення та поширюють на волонтерських засадах. Але треба ж передавати всю інформацію про злочини ворогів, а не «вигороджувати» окупантів! Типу «вони ж майже не стріляють, то 0, то 1».


В останні дні прес-центр почав оприлюднювати дані про збільшення обстрілів

Саме тому ми й підняли цю тему, бо наші захисники на передовій мають знати, що не 0 і не 1, а десятки порушень та обстрілів, бо вони самі бачать і чують ці обстріли, і тому вони не можуть довіряти інформації, яка явно занижує цифри, що є насправді. Справжнє перемир’я буде, коли ми випалимо усіх окупантів.

Ну а тим часом відсьогодні ми бачимо, що наш «дружній запотиличник» для ООС не минув марно. Це можна побачити на мапі нового зведення та прочитати в звіті тут:

Ого, як все змінилося, невже не 0 і не 1?! І це не загострення на фронті, це таке постійне «перемир’я». Звісно, буває трохи менше, трохи більше.

Виявляється, попри «перемир’я», обстрілів з боку бойовиків не 0 та не 1, а десятки. Війна триває, ворог гатить по наших позиціях, і зрозуміло, що наші сонечки можуть відповідати і захищати нас і себе!

донеччина армія росія луганщина агресія інфографіка війна обсє

Знак гривні
Знак гривні