Американці про військову допомогу Україні

Автор: Олександр Пінчук

Ось такий дуже цікавий матеріал http://ukrainian.voanews.com/content/article/1904842.html . Рекомендую переглянути повністю. Цікавий поглядом американців на нашу "війну". Особливо зважаючи на рівень експертів.

Почнемо з головного.
"Коментуючи дії українських силовиків, радник президента США Картера з нацбезпки Збігнєв Бжезінський, не стримав посмішки. "У Криму з 20 тисяч українських військових жоден не вистрілив з власної ініціативи. Я сам родом з Європи так от, коли я думаю про Батьківщину моїх батьків, то не можу уявити, щоб з 20 тисяч польських солдат при спробі зовнішньої сили захопити владу жоден не вистрілив. Я думаю, була би величезна бійка. Те, що в Україні все відбувалось по іншому - про щось говорить. Свої висновки зробив і Путін. Зрозумів, що все навіть легше ніж він очікував", - говорить "Збіг"

Цікава думка, чи не так ...? "Шо нам робить ...? В нас немає наказів!" - памятаєте це овече бліяння з Криму по телевізору?

Схожої думки дотримується і сенатор-демократ Кріс Мерфі:
"Через те, що ми не можемо надати зброю, яка забезпечила би перемогу, зрештою надання інших типів зброї створило би ситуацію у якій Росія, якщо вторгнеться, переможе не лише українських військових, але і українських військових разом з американськими. Це, на мою думку, зашкодило би нашому іміджу у світі".

І справді. Якщо ось такі "герої": http://texty.org.ua/pg/blog/Aleks/read/52683/Krymska_zrada або такі як в Краматорську, отримають найсучаснішу американську зброю, це щось змінить? Звичайно, ні. То навіщо цим кретинам давати зброю за кошти американських платників податків? Позиція США щодо військової допомоги Україні цілком виправдана.

То може з цим потрібно щось робити?

Почати певно, варто з ось цього: http://texty.org.ua/pg/blog/Aleks/read/52683/Krymska_zrada
"Це зрада. Покаранням за зраду має визначити військовий трибунал ... Безумовно, слід почати з Генштабу, генералів в штабах та офіцерів частин. Це насамперед їх вина. Але потрібно припинити співати оди мужності і почати тверезо дивитись на речі.
Війська і ми всі маємо пройти через цей сором. Бо інакше, за вторгнення ворога на Схід матимемо ту саму «феодосію» з воланнями по телевізору «шо нам робить…?», з наказами які не виконують, "переговорами" з ворогом і врешті-решт зрадою. А завершиться це просто та банально – розгромом."

Та це не було зроблено після Криму і ми отримали те саме на Донбасі. То може ми вивчимо цей урок і почнемо ставити правильні вимоги? Чи будемо і далі утримувати півмільйона озброєних нероб?

Йдемо далі.
Збігнєв Бжезінський:
"Є лише один варіант - затяжний спротив у містах. Це зробить війну задорогою для Росії, а значить і політично невиправданою. А для того, щоб обороняти міста необхідні : ручна протитанкова зброя, переносні ракетні установки, потрібна і якась організація оборони, але зрештою війна у місті - це найдорожча, найважча форма бойових дій для будь-якої сторони війни, якщо вона звісно не готові використовувати зброю масового знищення"

Приємно коли думка такого іменитого експерта співпадає з твоєю: http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/52866/Jak_zahysty_Skhid_Strategija_ukrajinskoji_Armiji_Chastyna?a_offset=
Не можна було за 2 місяці набрати частини з патріотів та реалізувати цю стратегію в Луганську та Донецьку? Впевнений, що можна. Якби в нас були адекватні люди замість ідіотів на місці Авакова та Коваля.

Друг України, сенатор-республіканець Джон Маккейн:
"Українці історично добре вели партизанські війни. Я вірю, що якщо Путін вторгнеться на Східну Україну - українці стануть до бою."

Звичайно, не маючи адекватних силовиків, єдиний шлях до успіху - роздати зброю патріотам: http://texty.org.ua/pg/blog/Aleks/read/53087/Z_bataljonamy_dobrovolciv_na_Skhodi_vstygnuty_nemozhlyvo
Чому влада цього не робить? Ну, найперше з названої вище причини.

Потім Джон додає:
"Якщо просять лише легку зброю, я би їм дав протитанкову зброю."

Дійсно, ось така зброя: http://texty.org.ua/pg/article/textynewseditor/read/52761/Ukrajina_maje_kupyty_v_SShA_protytankovi_zasoby?a_offset=
була б більш ніж до речі. То може її нарешті варто купити замість того щоб благати та чекати...?

Замість висновку. Громадяни мають нарешті почати ставити правильні питання. В тому числі і про відповідальність. І доки громадяни не винесуть з крісел керівників силових структур соплежуїв та ідіотів - нічого доброго не буде. Крим та Донбас можемо легко отримати ще й в Києві.

Блог: Aleks донецьк армія крим тероризм росія луганщина сепаратизм війна

Знак гривні
Знак гривні